Bledi-tó, Szlovénia

Őszi séta a természetben? Íme 6 helyszín, amiben nem fogsz csalódni

A nyárnak visszafordíthatatlanul vége, jönnek a hűvösebb napok, a hosszabb éjszakák. De ahelyett, hogy ezen keseregnénk, inkább menjünk ki a természetbe, és gyönyörködjünk az ősz színeiben. Ha a megfelelő helyszínt keresed, segítünk!


Az ősz már javában tart, a Drive Magazin pedig azokra is gondolt, akik ilyenkor szeretnek kiszakadni a hétköznapokból. Pakold be a hátizsákod, és irány a csodaszép őszi tájak valamelyike!

​1. Bledi-tó, Szlovénia

Bár már nincs úszásidő, a Bledi-tónál másképp is vízközelbe kerülhetünk: remek helyszín az evezésre!

2. Lake District, Egyesült Királyság

Lake District, Egyes\u00fclt Kir\u00e1lys\u00e1g

Fotó: Shutterstock

A brit szerzők romantikus könyveiben talán már te is találkoztál a Lake District térség nevével. Nem véletlenül: a térség az UNESCO világörökség része, és valóban varázslatos tájakat rejt.

​3. Pertshire, Skócia

Pertshire, Sk\u00f3cia

Fotó: Shutterstock

Skócia a kastélyai mellett tele van zöldellő vidékekkel is. Nincs is szebb, mint az őszi színekbe borult Skót-felföldeken barangolni. A Hermitagenek nevezett erdő környékén vízeséseket és romantikus romépületeket is találsz, ha arra jársz.

​4. Erdély, Románia

Erd\u00e9ly, Rom\u00e1nia

Fotó: Shutterstock

Széles körben leginkább a vámpír-legendáiról és a gótikus építészetéről híres Erdély, de akkor is kiváló választás, ha a rémüldözés helyett csak szép tájakon sétálnál az őszi napfényben. A szászrégeni Mocsárerdő ősöreg fái ilyenkor öltik fel legszebb ruháikat.

​5. Loire-völgy, Franciaország

Ch\u00e2teau de Chaumont-sur-Loire, Franciaorsz\u00e1g

Fotó: Shutterstock

Ha a gasztronómiai szerelmese vagy, kötelező úti cél a hely ínycsiklandozó boraival és ételeivel, de ha csak a szőlőtőkék vöröses-sárgás árnyalatai között bóklásznál, akkor is jó választás a Loire-völgy. A népszerű Château de Chaumont-sur-Loire területén az ekkor érő tökök is hozzátesznek a látványhoz.

​6. Lappföld, Finnország

Lappf\u00f6ld, Finnorsz\u00e1g

Fotó: Shutterstock

A Mikulás hazáját sokan télen látogatják meg, pedig Észak-Finnország ősszel is varázslatos. A vastag ruháidat ne hagyd otthon, mert már ilyenkor is mínuszokba fordul az időjárás. Ha az északi fény már régóta a bakancslistádon van, az ősz a legideálisabb időszak Lappföldre utazni.

Nyitókép: Shutterstock