Café Lapérouse étterem berendezése

Hét új étterem Párizsban, ami bebizonyítja, miért olyan menő múzeumban enni

Az utóbbi években egyre gyakrabban működnek együtt a párizsi kulturális célpontok, a sztárszakácsok és étteremvezetők. Nagyon menők és divatosak mostanában ezek a helyszínek, ezért az alábbi cikkünkben hét olyan múzeumi vendéglátóhelyről számolunk be, melyeket mindenképp érdemes kipróbálni, ha Párizsban járunk.


Mimosa

A Hôtel de la Marine többek között otthont ad a Cafe Lapérouse kávézónak is, valamint tavaly ősszel nyitott meg ez a márvány, sárgaréz, fa és bársony textúrákkal dekorált étterem. A helyet Jean-François Piège francia sztárséf vezeti, akinek portfóliójában szerepel még egy másik, két Michelin-csillaggal jutalmazott étterem. Az étlapon jellegzetes, francia fogások szerepelnek, többek között fatüzelésű kemencében sült polip és grillezett kék homár, valamint nizzai stílusú zöldségpogácsát is lehet rendelni.

Monsieur Bleu

A Palais de Tokyo egy kifinomult étkezési élményt nyújt 2019-ben megnyitott éttermében, melynek déli fekvésű terasza egész nyáron csodálatos látványt nyújt a Szajnára. Berendezését tekintve art deco stílusú, olívazöld bársonypadokkal van ellátva, valamint elegáns, feketére lakkozott asztalokkal, szürke kövekkel és aranyrészletekkel dekorálták.

Bambini

A Bambini tavaly tavasszal nyílt meg szintén a Palais de Tokyóban. Belül egy világos térrel találkozunk, melyet virágos mintával ellátott, márványos rojtokkal dobtak fel. A kínálatban szerepel pizzától kezdve mindenféle kifinomult fogás, mindemellett a családbarát étterem a megosztásra ösztönzi az embereket, és gyermek menüvel is szolgálnak.

Forest

Mind közül talán a legautentikusabb helyen található, hiszen a teraszról az Eiffel-tornyot lehet megcsodálni. A konyhában a város egyik legfeltörekvőbb séfje készíti az ételeket: Julien Sebbag, aki fenntartható és hulladékellenes etikájáról ismert, valamint autodidakta séf létére közel-keleti és mediterrán ízeket is képes az asztalokra varázsolni.

La Halle aux Grains

A gabona témájú étteremből egyedülálló kilátás nyílik Párizs pazar látványvilágára. Az étlapon minden fogás valamilyen formában utal a gabonafélékre. Sebastien Bras séf egyik kedvenc kreációja az étlapról egy desszert, amely egy csicseriborsó-folyadékkal, valamint borsóhajtásokkal és ropogós, karamellizált kása feltétekkel készült habcsók.

Girafe

Az étterem 2018-as megnyitója óta özönlenek az emberek a Cité de l'Architecture-be. A belső tér az 1930-as évek stílusát idézi, ezúttal krémszínű padokkal, fekete-fehér márványpultokkal és buja, trópusi növényzettel.

Café Lapérouse

Az étterem dizájnja az épület haditengerészeti öröksége előtt tiszteleg, hiszen 200 éven át a francia haditengerészet adminisztratív főhadiszállásaként szolgált az épület. A Dior művezető igazgatója által tervezett stílus a pálmalevél tapétával, a tenger kék színeivel és a bútorok árnyalatával a tengert és a szigetek felfedezését idézi.