Penélope Cruz egy vörösszőnyeges bemutatón

5 film, melyben Penélope Cruz bebizonyította, mekkora tehetsége volt fiatalon is

A világhírű színésznő 18 évesen tört be a köztudatba, azóta pedig rengeteg filmben tűnt fel a rajongók örömére. Alábbi cikkünkben öt olyan produkcióját gyűjtöttük össze, melyben megcsillogtatta fiatalosan kicsattanó tehetségét.


Sonka, sonka

A színésznő nagyon fiatalon robbant be a köztudatba ezzel a szerepével. A sztori szerint a középpontban álló tinédzser lány beleszeret egy fehérnemű-birodalom örökösébe, a románcot pedig rosszalló anyukája ellenzi, így meg akarja menteni gyermekét. Ehhez egy tervet eszel ki, mely során felbérli a helyi hentesnek a fiát, hogy csábítsa el Cruz karakterét.

Belle Époque

A spanyol polgárháború előestéjén egy dezertőr egy festőnél kap menedéket, aki együtt él négy gyönyörű lányával. A bájos szatírában a férfi mindegyikükkel romantikus kapcsolatba kerül bizonyos szakaszokon, a legfiatalabb pedig — akit a színésznő alakít — egy naiv, vidéki lány. A történet végére természetesen egymásba szeretnek, így egy happy enddel zárul az eseményszál.

Álomlány

Cruz ebben a filmben egy vad és félelmetes, ennek ellenére elbűvöli szerepet játszik. Az andalúziai lány egy spanyol filmes stábot követ a náci Németországban, majd felfigyelnek rá. Kiemelkedő teljesítményét mi sem bizonyítja jobban, hogy elnyerte vele első Goya-díját.

Volver

A filmsztár talán ebben a produkcióban nyújtotta legsokoldalúbb szerepét, hiszen egy rugalmas, együttérző és szókimondó hölgyet alakít. A sztori szerint anyaként meg kell védeni lányát a törvénytől, miután az halálra szúrja bántalmazó apját.

Vicky Cristina Barcelona

A 2008-as romantikus vígjátékban Cruz nagyon kevés képernyőidőt kapott, szerepével és alakításával viszont teljesen elrabolta a showt a főszereplők elől. Ez az a film, amelyért sikeresen elnyerte a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: Vogue