Jada Pinkett Smith és Will Smith a 2022-es Oscar-gálán

Végre! Jada Pinkett Smith először szólalt meg férje Oscar-pofozkodása óta

Hónapokkal az incidenst követően Will Smith felesége megtörte a csendet és beszélt az Oscar-gálán történt pofonról. Szavaiból egyáltalán nem hallatszott harag, éppen ellenkezőleg, békülésre buzdítja a két férfit. Interjújában betegségéről is részletesebben mesélt.


A 2022-es Oscar-gálán csattant el az elhíresült pofon, melyet Will Smith adott a komikusnak, Chris Rocknak az illetlen megjegyzése miatt. Amikor a humorista díjat adott át a rendezvényen, Smith feleségét G.I. Jane-hez hasonlította, utalva ezzel az alopeciával járó hajhullására.

Az eset után pár nappal a színész bocsánatot kért a viselkedéséért, ellenben az Akadémia egy évtizedre eltiltotta őt a gálán való megjelenéstől. Az értintett felek azóta semmilyen konkrétumot nem említettek az estéről, a csendet pedig Jada Pinkett Smith törte meg a Red Table Talk legutóbbi epizódjában.

„Most pedig az Oscar-estéről. A legmélyebb reményem az, hogy ennek a két intelligens, rátermett férfinak lehetősége lesz meggyógyulni, megbeszélni és kibékülni. A világ mai állapota? Mindkettőjükre szükségünk van. És valójában mindannyiunknak nagyobb szükségünk van egymásra, mint valaha. Addig is, Will és én továbbra is azt tesszük, amit az elmúlt 28 évben tettünk: együtt visszük végig ezt a dolgot, amit életnek hívnak."

— olvashatjuk Pinkett Smith szavait a Glamour cikkében.

Rock az incidenst követően csupán egyszer említette meg nagyon homályosan az esetet egy bostoni műsorán. Akkor azt mondta, hogy még mindig próbálja feldolgozni a történteket, és eljön majd az ideje, amikor komolyan beszél róla, viszont az ő műsora a szórakoztatásról szól, így berekesztette a témakört.

Pinkett Smith az interjújában a betegségéről is beszélt, mely során elárulta, hogy 127 millió ember él ezzel az állapottal. Személyes élményeiről azt mondta, hogy hatalmas szorongással járt végig néznie, ahogy szálanként veszíti el a haját. Az Oscar-gálán viselt frizuráját egy korábbi cikkünkben lehet megtekinteni.

Nyitókép: Getty