a kisertetjarta plas teg kastely

Lenyűgözően gyönyörű, de sajnos kísértetjárta ez a walesi kastély

Nem csoda, hogy a szellemek imádnak kastélyokban lógni, hiszen sok évszázadnyi történelem emléke lebeg a falak közt. Nagy-Britannia legkísértetiesebb kastélya, a Plas Teg nemcsak a szellemirtóknak izgalmas, nappal félelem nélkül bejárhatjuk a gyönyörű, Jakab-korabeli épületet.


Észak-Wales egy hűvös, ködös zugában áll a fenséges Plas Teg kastély, amely egyszerre ismeretes a Jakab-korabeli építészet zsenialitását hirdető szépségéről, valamint a falai között máig kísértő szellemekről. Egy bizonyos Sir John Trevor építtette az 1600-as évek elején, aki állítólag évszázadok múltán sem képes lemondani a házáról. Legalábbis lelkileg, ugyanis a tulajdonjog már jelenlegi, hús-vér lakóit illeti, akik néhány éve komoly felújítást hajtottak végre az épületen.

Egyes szemtanúk szerint ráadásul Sir Trevor nincs egyedül, olyannyira nem, hogy a Plas Teget a paranormális jelenséget kutatók az ország „legszellemesebb” házának tartják.

Jóllehet privát otthonként funkcionál, előre meghirdetett időpontokban látogatható: lehet benne gyönyörködni, borzongani, és leginkább örülni annak, hogy éjszakára nem kell maradnunk.

Nyitókép: Instagram/ghost_stories_of_wales