repülőgép, Scandinavian Airlines

Felszállnál egy repülőre, amiről nem tudod, hová tart? Rejtélyes utakat indít egy légitársaság

Te hajlandó lennél részt venni egy „rejtélyes járaton" (azaz egy ismeretlen célállomású járaton)? Valószínűleg sok kérdés felmerülne: „Mit vigyek magammal? Milyen ruhát csomagoljak? És mi lesz a felszereléssel?".


Azonban mások – sokkal többen, mint amennyit el tudsz képzelni − még csak nem is pislognának, mielőtt felszállnának egy ilyen járatra.

Nemrég a Scandinavian Airlines bizonyította ezt. A légitársaság új kezdeményezést indított „Ismeretlen úti cél" néven, amely lehetővé teszi hűségprogramjának tagjai számára, hogy felszálljanak egy olyan járatra, amely valahová elviszi őket. És meglepő módon a bejelentést követő percekben több mint 1000 tag regisztrált erre a programra.

A rejtélyes járatról nagyon keveset lehet tudunk. A Scandinavian Airlines szerint a gép április 5-én repül ki a dániai Koppenhágából, és április 8-án tér vissza ugyanarra a repülőtérre. A másik ismert részlet, hogy az utazás állítólag néhány órán át tart majd.

SAS rep\u00fcl\u0151g\u00e9p

Fotó: Unsplash

Vajon az utasok mikor értesülnek a célállomásokról? Miközben odarepülnek, mondja a légitársaság. Hozzátették, hogy azért adnak némi útmutatást arról, hogy mit kell csomagolni.

A kezdeményezés bejelentését követő napon − és a rengeteg regisztráció beérkezése után − a Scandinavian Airlines kiválasztotta azokat a szerencsés utasokat, akik részt vehetnek egy ilyen rejtélyes utazáson, és ezeknek az embereknek még 24 órájuk volt arra, hogy megerősítsék helyüket (a légitársaság egyelőre nem fogad el más foglalásokat). Ehhez „48 000 kilométert” kellett kifizetniük.

Ha valaki időben jelentkezett, de nem választották ki, még nincs minden veszve− ha valaki lemondja, a légitársaság bárkit visszahalászhat a várólistáról.

Forrás: Thrillist

Nyitókép: Unsplash