Repülőtéri sorban állás

Unod a hosszú sorban állást a reptéri beszállásnál? Így elkerülheted!

A reptéri sorban állás az egyik legrosszabb része az utazásnak, amely unalmassá és kaotikussá teheti az utazást.

A repülőtereken általában több sorban állnak a biztonsági és az útlevél-ellenőrzésnél. Bár úgy tűnik, hogy az utasoknak nincs sok befolyásuk arra, melyik útvonal lesz a leggyorsabb, a pszichológusok szerint lehet egy mód arra, hogy legyőzzük a tömeget.

Több szakértő is egyetért abban, hogy az utazóknak mindig a bal oldali sorokat kell választaniuk, ha több közül választhatnak. Mivel a legtöbb ember jobbkezes, természetes hajlamuk van arra, hogy jobbra forduljanak. Ez azt jelenti, hogy a bal oldali sorban kevesebben állhatnak.

Az Express egy újságírója cikkében kipróbálta a trükköt, és a palermói repülőtéren a bal oldali sorban állást választotta, míg utastársa a jobb oldaliba állt be.

A bal sorban álló személy öt perccel előbb jutott át a biztonsági ellenőrzésen, mint utastársa, a beszállókapunál azonban, ahol ismételten a baloldali sorba állt, már nem volt ekkora előnye.

Bár a sorok ugyanolyan ütemben haladtak, a baloldali hirtelen megállt, miután kiderült, hogy két utas nem ellenőrizte az easyJet poggyászkövetelményeit.

Amíg a többiek vártak, ők próbálták a csomagjaikat a poggyászméret ellenőrzőbe illeszteni. Eközben a jobb oldali sorban állók problémamentesen haladtak.

A cikk írója hasonló problémával szembesült az Egyesült Királyságba való újbóli belépéskor az útlevél-ellenőrzésnél. Bár a bal oldali beszállókapuknál kevesebb ember várakozott, amint az egyik ember útlevelét nem sikerült beolvasni, máris felborult az egyensúly.

Az Express összességében, tehát, nem ajánlja ezt a trükköt, és bár a turisták talán nagyobb valószínűséggel választják automatikusan a jobb oldali sorban állást, ez nem garantálja, hogy a bal oldali sorban állás gyorsabban fog haladni. Amint a beszállókártyáját vagy a csomagjával lesz valami gond, a sor egyre hosszabb lesz, így az, hogy melyik sor halad gyorsabban, leginkább a szerencsén múlik.

Nyitókép: Shutterstock