Reptéren ülő és várakozó nő

Ezeket a cipőket soha ne viseld a repülőtéren

Az alábbi cipőket ne vegyük fel a repülőtéren, ha azt szeretnénk, hogy a dolgok a lehető legsimábban menjenek.

1. Edzőcipő

Ellentmondásosnak tűnhet, de nem igazán alkalmas a repülőtéri biztonsági ellenőrzés szempontjából. Előfordulhat, hogy le kell vennünk őket, ami a fűzők ki-, majd visszakötése miatt bonyolultabb lehet, főleg, ha sokan állnak mögöttünk a sorban.

2. Flip Flop

A papucsok könnyű választás, különösen, ha valami meleg helyre utazunk, de ha arra kérnek, hogy vegyük le őket, nem olyan jó érzés a meztelen lábainkkal a koszos padlón ácsorogni. Szakértők arra figyelmeztettek, hogy a mezítláb sétálva a biztonsági területen csúnya bőrfertőzésekhez vezethet, miután egy Finnországban végzett tanulmány szerint a biztonsági szolgálat a legpiszkosabb hely a repülőtéren.

3. Birkenstock

Az olyan papucsok, mint a megbízható Birkenstocks, vitathatatlanul kényelmes utazási lehetőséget kínálnak, de valószínűleg olyanok, amelyek feltartják a repülőtéri utazást. A fém csatok gyakran beindítják a biztonsági riasztót, ami miatt az előbb már említett mezítlábas opció is felmerülhet.

4. Tűsarkú

Hasonlóan a Birkenstockhoz és annak fémcsatjához, amely bejelezhet a fémdetektoros biztonsági kapunál, sok tűsarkú is ugyanezt teheti, mivel fémrúd van beépítve a sarkába (még ha nem is látjuk).

Milyen cipőt vegyünk fel a repülőtérre?

A fő szempont az, hogy zoknit akkor is vigyünk magunkkal a repülőre felvihető táskánkban, ha nem hordjuk. Ez jól jöhet akkor, ha levetetik a cipőnket vagy ha fáznánk a gépen. Illetve a sportcipő is jó választás lehet abban az esetben, ha vékony, nem platformos talppal rendelkezik. Így nem valószínű, hogy levetetik velünk.

(Glamour)

Nyitókép: Shutterstock