két nő ül a repülőn

Ez a legnagyobb hiba, amit elkövethetsz a repülőn egy utazási szakértő szerint

Egy férfi nemrégiben dicséretet érdemelt ki, miután lefilmezte magát, amint szembeszállt egy vonaton utazó társával, aki az általa előre megvásárolt ülésen ült.


A közösségi médiát az utóbbi időben elárasztották olyan utazók történetei, akiket arra kértek, hogy cseréljenek helyet olyan utastársakkal, akik egy barátjukkal vagy családtagjukkal szeretnének együtt ülni, vagy egyszerűen csak azért, mert jobb helyet szeretnének. A válaszok azonban azt mutatják, hogy a legtöbb utas nem nyitott az üléscsere-ajánlatokra. És az utazási etikett szerint nem is kellene.

Van-e egyáltalán olyan alkalom, amikor helyénvaló vagy elfogadható, hogy megkérjük egy utastársunkat, hogy cseréljünk helyet vele repülőn, vonaton vagy bármely más közlekedési eszközön? Diane Gottsman etikett szakértő mondta el a véleményét az Independentnek.

Szerinte csak egyetlen elfogadható forgatókönyv van, amikor egy utas megkérheti egy utastársát, hogy cseréljen helyet. Ez arra a szülőre vagy gondviselőre vonatkozik, aki az előzetes tervezés során „nem találta lehetségesnek", hogy kisgyermeke mellett foglaljon helyet.

seg\u00edt a biztons\u00e1gi \u00f6vet becsatolni a l\u00e9giutas-k\u00eds\u00e9r\u0151 egy kisgyereknek

Fotó: Shutterstock

De még ebben az esetben is az a legjobb, ha a repülőgépre vagy vonatra való felszállás előtt megkérdezzük a jegyértékesítőt vagy az utazási társaság munkatársát, hogy van-e lehetőség a helycserére. Ha bármilyen más okból szeretnél helyet cserélni, jobb felhagyni az ötlettel.

Az, hogy egy barátod mellett szeretnél ülni, vagy hogy a folyosó helyett az ablakos ülést részesíted előnyben, nem elég jó ok.

Általánosságban elmondható az ülőhelycserével kapcsolatban, hogy csak jobb vagy egyenértékű cserét szabad felajánlani; lehet, hogy elveszítjük a folyosói helyet, de nyerünk egy kis lábteret egy válaszfalas ülésen, vagy elcseréljük a WC melletti ablakos ülőhelyet egy középső ülésre a fő kabin elején.

Az egyik legnagyobb utazási etikettbeli hiba, amit egy utas kérés nélkül foglalja el egy utastársa helyét. A helycsere egyik főszabálya, hogy soha ne foglaljuk el más helyét, mielőtt az illető felszállna.

Nyitókép: Shutterstock