Férfi utas felsétál a repülőgépre

Ez a 2 dolog mindig legyen nálad a repülőgépen

Egy légiutas-kísérő megosztotta, mi az, amit mindig érdemes magunknál tartani repüléskor és mit nem.

1. Inni-és ennivaló

Cierra Mistt a TikTok-on látja el különböző, a repüléssel kapcsolatos tippekkel az utasokat. A légiutas-kísérő egy nemrég közzétett videójában megosztotta a teendőket és a tilalmakat, amit a következő repülőutunk során érdemes betartanunk.

Ezek közé tartozik, hogy mindig vigyünk magunkkal extra rágcsálnivalót, készüljünk fel a beszállás előtt, és tartsuk be az öltözködési etikettet.

Mistt szerint az élelem mellett mindig legyen nálunk víz is, amikor felszállok egy repülőre.

„Soha nem tudhatod, mikor lesz egy hatalmas késés, amikor a légiutas-kísérők nem kapnak utasítást arra, hogy bizonyos idő elteltéig adjanak ki rágcsálnivalót vagy italt.”

Hozzátette, hogy azért is érdemes magunkkal vinni némi enni-innivalót, mert egyes járatokon, különösen a rövidebbeken, a légiutas-kísérő belátása szerint dönti el, hogy nyújt-e szolgáltatást vagy sem, mert ott általában nincs idő a harapnivalókra.

@cierra_mistt

the do’s (and DONT’s) for your next flight (p 1) ✈️

♬ original sound - Cierra Mistt

2. Reptéri mosdó használata

Mistt másik tanácsa, hogy mindig használjuk a mosdót, mielőtt felszállunk a repülőre, vagy legalább várjuk meg, amíg a levegőben vagyunk és csak utána menjünk ki.

„Ezt több nagyon fontos okból mondom; a légiutas-kísérők százféle dolgot csinálnak, amíg mindenki más beszáll. Tehát nem akarsz az utasok és az ülések, valamint a légiutas-kísérők útjába állni, és nem akarod akadályozni őket abban, amit tenniük kellene. De azért is, mert amikor mindenki más felszállt, a légiutas-kísérő felelőssége, hogy megszámolja az utasokat, és meggyőződjön arról, hogy mindenki a helyén van. És ha a mosdóban vagy, akkor ezt nem tudod megtenni”

– fogalmazott.

3. Ne vegyük le a cipőt

A légiutas-kísérő azt kéri minden utastól, hogy ne vegyék le a cipőjüket. Egy másik videóban elmagyarázta, miért nem szabad mezítláb vagy zokniban utazni a repülőn.

„Ne menjetek mezítláb vagy zokniban a mosdóba. Megígérhetem, hogy az a folyadék a padlón nem víz, és nem akarsz belelépni. Arról nem is beszélve, hogy azt a mosdót soha nem takarítják ki, hacsak nem elég rossz a helyzet ahhoz, hogy le kell zárnunk a járat hátralévő részére.”

Ami a járat többi részének takarítását illeti, Mistt elmondta, hogy bár a takarítók azután jönnek a járatokra, hogy a legtöbb utas leszállt, nem végeznek olyan mélytisztítást, mint ahogyan azt gondolnánk.

Mélytisztításra csak a koronavírus alatt került sor, és a tálcák és a biztonsági övek a fő célpontjuk, tette hozzá.

Manapság inkább csak rendet raknak, és a szemetet eltüntetik a padlóról.

(Express)

Nyitókép: Shutterstock