Repülő.

Így lehet kiszűrni, melyik utassal lesz a legtöbb gond a repülőn

A repülőgépen való utazás során a mellettünk ülő nem megfelelő viselkedése rendkívül zavaró lehet, a szakértőknek azonban van pár érdekes tippjük, ami hasznos lehet.


Amennyiben egyedül utazunk a repülőn, számolnunk kell azzal a kockázattal, hogy egy olyan embert ültethetnek mellénk, akivel nem feltétlenül szeretnénk sok időt eltölteni.

Na de meg lehet mondani előre, hogy ki lesz a problémás utas, és ki nem? 100%-os bizonyossággal nem, azonban vannak olyan árulkodó jelek, amelyekre érdemes odafigyelni.

Több szakértő is megerősítette, hogy az emberek ruházatából rengeteg mindent le lehet szűrni.

Amikor az emberek jobban öltöznek, hajlamosak jobban viselkedni

– mondta Thomas Plante, a Santa Clara Egyetem pszichológiaprofesszora a USA Today-nek.

Ez is érdekelhet: 6 dolog, amit mindenképp tegyél be a kézipoggyászodba repülés előtt

Nagyon úgy tűnik, hogy Plante professzor véleményét mások is osztják, ugyanis a különböző légitársaságok szakemberei is hasonlóan vélekednek.

A jól öltözött emberek sosem okoznak drámát a járaton. Nem gondolnánk, hogy a pilóták mindezt észreveszik, de minden egyes rossz viselkedési incidens jelentéshez vezet a pilótafülkében. A bajkeverők azok, akik úgy néznek ki, mintha most gurultak volna ki az ágyból

– fejtette ki egy pilóta, Ken Schulte a Glamnek.

A jólöltözöttségre való igény mostanra akkora teret hódított magának, hogy vannak olyanok, akik szó szerint követelik, hogy a légitársaságok vezessenek be egy dress code-ot.

Az illem a fedélzeten erősen visszaszorult. Az utasok és egyes pszichológusok úgy vélik, hogy ha az emberek rendesen felöltöznek a repülés előtt, akkor talán tisztelettudóbbak lesznek, és kevésbé valószínű, hogy kirohanásba kezdenek. (..) Hosszú nadrágok, galléros ingek, ruhák. Kérjük, ne mezítláb vagy sértő logókkal ellátott pólókban jelenjenek meg. Öltözzenek szerényen és tisztelettudóan. Ne feledjék, nyilvános helyen vannak

– írta Christopher Elliott, a Seattle Times utazási rovatának szerzője.

Fontos kiemelni, hogy egyes légiutas-kísérők szerint biztonsági szempontok miatt is jó lenne, ha egyes utasok jobban odafigyelnének az öltözködésükre, főleg a zárt cipők vonatkozásában.

Vészhelyzet esetén mindenféle törmelék és kellemetlen talajfelület elzárja az utat a kijárat felé, valamint a repülőgépen kívül is. Ha a lábad nincs megfelelően fedve, akkor nehéz lesz a biztonságba jutás

– magyarázta el egy korábbi légiutas-kísérő, Tony Kuna.