napfogyatkozás

Erre számíts a retrográd Merkúr és a napfogyatkozás együttes hatása miatt

Bár nem vagyunk hívei az asztrológiai félelemkeltésnek, van néhány olyan kozmikus esemény, amitől egy kicsit mindenki összerezzen. A legnagyobb visszatérő bűnös a retrográd Merkúr.Amikor a hírvivő évente háromszor bezavar a Föld pályájába, pusztítást végez a kommunikációnkban és az adatainkban. Aztán ott vannak a napfogyatkozások, amelyek évente négy-hat alkalommal, újholdkor és teliholdkor következnek be. Ezek az események hírhedten eltemetett problémákat ásnak elő, és szembenézésre késztetnek.

De mi történik akkor, ha a retrográd Merkúr és a „napfogyatkozás szezonja" egy időben érkezik, mint most áprilisban? Kis káosz a láthatáron, ezért segítünk felkészülni.

Április 1-jén a Merkúr három hétre visszalépett a harcias Kosban. Ez azt jelenti, hogy április 25-ig félreértések akadhatnak a kommunikációnkban, a mobileszközeink elakadhatnak, a múltból ismert emberek újra felbukkanhatnak, és adatok kerülhetnek rossz kezekbe.

Április 8-án teljes napfogyatkozás sötétíti el az eget, amikor egy erőteljes új szuperhold érkezik a tüzes Kosban. Tehát a mai nap megvan a veszélye annak, hogy az emberek önzővé válnak, sőt nárcisztikusan viselkednek.

Mielőtt azonban elbújnál valahova a leselkedő veszélyek elől, hadd mondjuk el neked ezeknek az együttállásoknak a lehetséges előnyeit is.

F\u00f6ld, V\u00e9nusz, Merk\u00far

Kép: Shutterstock

A Merkúr retrográd ajándéka, hogy pozitív hangsúlyt helyez minden „újra" tevékenységre: újraegyesítés, átdolgozás, újrakezdés, felfrissítés. Az április csodálatos hónap lehet arra, hogy újra felfedezd magadban azokat a részeket, amelyeket elrejtettél, vagy hogy újra kapcsolatba lépj olyan tevékenységekkel, amelyek egykor örömet és élvezetet hoztak a személyes életedbe.

Legyünk őszinték, néha szükségünk van egy pillanatra, hogy csak úgy beletapossunk a fékbe, és egy kis felderítő munkát végezzünk, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy minden rendben van. Ez a szépsége a retrográd Merkúrnak − feltéve, hogy hajlandó vagy elfogadni a lassabb tempót.

A napfogyatkozások szintén fontos ellenőrző pontok. Arra késztetnek minket, hogy olyan helyekre is benézzünk, ahonnan máskülönben elfordulnánk. Idén áprilisban egy lehetőség átmenetileg elapadhat, ami arra ösztönözhet, hogy valami még nagyobb potenciállal bíró dolgot kövess. Egy kapcsolat „elfogyatkozhat" az életedből, ami teret ad a gyászolásra, de arra is, hogy tisztába jöjj azzal a ténnyel, hogy amúgy sem volt kielégítő számodra. Mivel az április 8-i újhold teljes napfogyatkozás, valószínű, hogy bármi, ami áprilisban véget ér, tiszta (és teljes) szakítást igényel.

A napfogyatkozások azonban felgyorsíthatják a kezdeteket is, és mivel ez a mostani egyben szuperhold is, erre most még nagyobb az esély.

A Merkúr hátráló mozgása arról is ismert, hogy visszahoz a múltból a helyzeteket, talán kaphatsz egy második esélyt valamivel, amiről azt hitted, hogy már végleg eldőlt.

Az áprilisi retrográd Merkúr és napfogyatkozás egyaránt a Kosban történik, ami esélyt ad arra, hogy még a hónap vége előtt valami váratlan új dolog érkezik az életedbe.

De fontos, hogy bár a napfogyatkozások felgyorsítják a lehetőségeket és gyors cselekvésre kényszerítenek, a Merkúr retrográd mozgása alatt sosem bölcs dolog elkapkodni a dolgokat. Fél láb a gázon, a másik pedig a féken – ilyen ez az április.

Néha ebben az időszakban sem kerülhetjük el a szerződések aláírását, de próbálj meg annyi védőkorlátot felállítani magadnak, amennyit csak tudsz. Ha pedig teheted, várj amíg a Merkúr április 25-én egyenesbe fordul, mielőtt bármilyen üzletet megkötnél!

Forrás: Elle

Nyitókép: Shutterstock