Bőröndbe pakoló női kéz

Gyakori ruhahajtogatási hiba, pedig sokan erre esküsznek

A göngyölős ruhahajtogatás az egyik legnépszerűbb technika a csupán egy kézipoggyásszal utazó turisták körében. Egy utazási szakértő szerint azonban hibás módszerről van szó.


Alison Johnson, utazási szakértő és a Moving To Spain utazási vállalat tulajdonosa számos csomagolási tippet ismer, ezekből osztott meg néhányat az Express olvasóival.

Bár a légiutas-kísérők a ruhafelgöngyölítős módszerét ajánlják általában a turistáknak, hogy több férjen a bőröndbe, Johnson szerint ez egyáltalán nem olyan jó technika.

„Gyakori hiba a csomagolás során, hogy a ruhákat összehajtás helyett göngyöljük. Ez nem csak hosszú távon lehet káros, mivel gyűrődik a ruha, így nem lehet azonnal viselni, de ugyanannyi helyet is foglal, mintha szépen összehajtogatnánk.”

Johnson azt tanácsolja ehelyett, hogy alternatív megoldásként a ruhákat egy csomagolókockába hajtogassuk, így rendszerezhetjük őket, miközben a lehető legszorosabban és legtömörebben tudunk mindent becsomagolni.

A csomagolókockák olcsó módja a bőrönd rendszerezésének, és akár úgy, ahogy vannak, ki is pakolhatók a fiókokba.

Alison szerint a kézipoggyászok berakodásakor nem mindig garantált, hogy azokat az ülés fölött tudjuk majd tárolni.

Hogy a járat leszállása után könnyebben megtaláld, adj valami azonosíthatót a táskádhoz vagy a bőröndödhzö. Ez lehet egy szalag vagy egy matrica, amely segíthet, ha a bőrönd csupasz vagy gyakori színű. A bőröndöket is érdemes úgy csomagolni, hogy minden, amire a repülőn szükséged lehet, például könyvek, fejhallgatók stb. könnyen elérhetőek legyenek az ülés alatti poggyászban. Azt is javasolnám, hogy minden technológiát és folyadékot a poggyász teteje felé helyezz el, hogy készen álljon a biztonsági ellenőrzésen való áthaladásra.

Bár a London City Airport már nem követeli meg az utasoktól, hogy vegyék ki a folyadékokat a csomagjukból, ez a legtöbb európai repülőtéren még mindig bevett gyakorlat.

A turistáknak a laptopokat és más elektronikus eszközöket külön kell átvizsgálniuk, ezért érdemes ezeket a táska tetejére csomagolni.

Nyitókép: Shutterstock