Beatrix hercegnő, Sarah Ferguson, George Brooksbank és Nicola Brooksbank

Meggyilkolták a királyi család egyik tagjának közeli ismerősét

A királyi családtagot „sokkolta és elszomorította", amikor értesült a tragédiáról.


Sarah Ferguson yorki hercegné egykori személyi asszisztense, Jenean Chapman halálát gyászolja, akit a múlt hét elején öltek meg Dallasban – írja a People.

Jenean Chapman sok évvel ezelőtt személyi asszisztensemként dolgozott, most pedig 46 éves korában meggyilkolták Dallasban. A gyanúsítottat őrizetbe vették

− írta Ferguson az Instagramon.

A poszt első diája egy régi kép, amelyen a hercegné és Chapman együtt utaznak egy autó hátsó ülésén. A következő kép pedig egy fotó az áldozatról.

Jenean hűséges, szorgalmas, gyönyörű és szórakoztató volt, és a szívem szakad meg a családjáért és a barátaiért

− tette hozzá Ferguson Chapmanről. Megjegyezte, hogy ők ketten „néhány hónapja" beszéltek egymással, és egykori asszisztense akkor „olyan boldognak tűnt".

Most az elhunyt családja pénzt gyűjt, hogy a holttestét visszaszállítsák New Yorkba, és kifizessék a jogi és temetési költségeket, derül ki a posztból. Ferguson megosztotta, hogy „minden lehetséges módon támogatni fogja a családot", és hogy mások is hozzájárulhatnak, ha Chapman GoFundMe-fiókjára látogatnak.

A Dallas Morning News szerint a Texasi Egyetem rendőrsége kedd este Austinban letartóztatta a 48 éves James Patrickot, a valószínűsíthető elkövetőt.

A családtagok szerint Chapman új volt Dallas környékén, és csak körülbelül öt hónapja élt ott egy munka miatt. Chapman munkaadója értesítette a hatóságokat, miután a 46 éves nő nem jelent meg a munkahelyén. Crystal testvérei az NBC5-nek elmondták, hogy Chapman és Patrick kapcsolata „mérgező" volt. A testvérek szerint két hónapja voltak házasok, de körülbelül hat éve ismerték egymást.

Chapmanre szerettei úgy emlékeznek, mint egy igazi „példaképre".

Nyitókép: Getty Images