Sarolta hercegnő

Sarolta hercegnő még a testvéreit is lehagyta a vagyonával − ez az oka

Sarolta hercegnő gazdagabb, mint a világ összes gyermeke, még a saját testvéreinél, György és Lajos hercegnél is, és mindez Sarolta édesanyjának és a luxusdivatban való ízlésének köszönhető.


Egy tanulmány szerint Sarolta nettó vagyona 3,5 milliárd font (1,5 billió forint), ami alig valamivel magasabb, mint György jelenlegi nettó vagyona, ami 3,4 milliárd font. Ezt a nettó értéket a Mirror beszámolója szerint a gyerekek becsült jövőbeli örökségéből, valamint az Egyesült Királyság gazdaságára gyakorolt egyéni hatásukból számították ki.

Az pedig, hogy Sarolta hogyan előzte meg a leendő királyt, a divaton múlik. Bár nettó vagyona 12 százalékkal csökkent 2021 óta, még mindig megelőzi idősebb testvérét, György herceget, a „Kate Middleton-effektus" miatt, azaz, hogy a királyi család divatválasztásai nagy hatással lehetnek a divatirányzatokra.

Amikor Katalin hercegné valamilyen ruhát visel, az szinte azonnal elkel, és Sarolta örökölte édesanyja képességét, hogy divatválasztásaival befolyásolja a gazdaságot.

Katalinéhoz hasonlóan Sarolta ruhatára is olyan tervezőktől származó darabokat tartalmaz, mint Alexander McQueen, de olyan kedvenceket is, mint a John Lewis, a Next és a Zara. Emellett gyakran visel olyan vonalakat, mint a Rachel Riley és a Trotters, és korát tükrözve gyakran látni virágos, gyakran rövid, puffos ujjú és galléros ruhákban. Ha hideg az idő, harisnyát húz, és kedveli a kézzel hímzett felsőket és a Peter Pan-gallérokat is, ahogy a kardigánokat, a hajcsatokat, a térdig érő zoknikat és a hagyományos bőrcipőket is.

Katalin, Sarolta \u00e9s Gy\u00f6rgy

Fotó: Getty Images

Ahogy egyre idősebb lesz, a világ követni fogja, hogy mit visel a tizenéves, a tinédzser, majd a huszonéves Sarolta − és a „Sarolta-hatás" csak fokozódni fog.

Katalin befolyását a brit divatiparra nem lehet figyelmen kívül hagyni: évente több mint 1 milliárd fontot (445,8 milliárd forintot) hoz a brit márkáknak. A Brand Finance kutatása Katalint „a legerősebb királyi divatbefolyásolónak" nevezte. Katalin 2016 júniusában a brit Vogue 100 éves jubileumi számának címlapján is szerepelt.

Ahogy Saroltáé, úgy Katalin stílusa is változáson ment keresztül az utóbbi időben: kevesebb a kabátruha, és több a nadrágkosztüm és az edzettebb megjelenés.

Forrás: Marie Claire

Nyitókép: Getty Images