Selena Gomez a 28. éves Screen Actors Guild Awards díjátadón 2022. február 27-én Santa Monicában

Selena Gomez 4 éve nem használta az internetet

Mentális egészéségére jótékonyan hat az internet elkerülése.

310 millió Instagram-követőjével Selena Gomez az egyik legtöbbet követett ember a világon, mégis, közel öt éve nem jelentkezett be a platformra, sőt, az internetet sem használja.

A 29 éves énekes-színész Wondermind nevű mentális egészséggel foglalkozó oldalának elindításának apropójából hétfőn a Good Morning America című műsor vendége volt, ahol mentális jóllét-útjáról beszélt, amely, elmondása szerint hatalmas fordulatot vett, miután úgy döntött, hogy távolabb lép a közösségi médiától.

„Négy és fél éve nem voltam az interneten. Ez teljesen megváltoztatta az életemet”

– idézi a színészt a Billboard.

Elmagyarázta, hogy bár segíti a csapatát a tartalmak kurátori munkájában, nem ő az a személy, aki megnyomja a posztolás gombot.

Boldogabb vagyok, jobban jelen vagyok, jobban kapcsolódom az emberekhez. Ettől érzem magam normálisnak.

Gomez a múltban nyíltan beszélt a bipoláris zavar diagnózisával és a szorongással való küzdelmeiről, amelyeket szerinte csak súlyosbított a reflektorfényben töltött élet. Az egészségesebbé válás azt jelentette számára, hogy megtalálta a módját annak, hogy a lehető legjobban eltávolodjon ettől az életstílustól.

„El sem hiszem, hogy mentálisan ott vagyok, ahol vagyok, csak azért, mert megtettem a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy eltávolítsam magam ettől... mert ez egyszerűen nem normális”

– fogalmazott a hírnévről.

A mentális egészségügyi források destigmatizálását és demokratizálását célzó Wondermind Gomez, édesanyja, Mandy Teefy és az üzletasszony Daniella Pierson ötletéből született. Az oldal hírlevelet kínál, és a jövőben egy podcast érkezését ígéri, valamint pszichológiai gyakorlatokat és eszközöket, amelyekkel az emberek a „mentális fittséget" gyakorolhatják.

„Ha valamiről ismert leszek, akkor remélem, hogy egyszerűen csak arról, ahogyan törődöm az emberekkel. Nagyon-nagyon szeretném, ha az embereket megértenék, látnák és meghallgatnák. Azokon a napokon, amikor nem akarok kikelni az ágyból, ha van valami olyan, mint a Wondermind – még ha egy percbe is telt, mire belejöttem –, az csak úgy ott van, és van valami igazán megnyugtató ebben”

– tette hozzá Gomez.

Nyitókép: WireImage / Amy Sussman