Portofino

Már megvásárolhatóak a jegyek a legjobban várt európai luxus vonatútra

Bár Európában rengeteg izgalmas hálókocsis vonat létezik, egyik sem olyan legendás, mint az Orient Expressz. A káprázatos új útvonalak sorát most még tovább bővítik: a velencei Simplon-Orient-Express most indított egy vadonatúj járatot.


A stílusos útvonal, amely Párizs nyüzsgéséből Portofino lenyűgöző tengerpartjára viszi az utasokat, meglehetősen exkluzív − június 20-án lesz az első indulás, de évente csak egyszer közlekedik majd.

Talán nem meglepő, hogy a jegy sem lesz olcsó – míg más járatok ára 3530 fontnál (1,5 millió forint) kezdődik, de a Párizs-Portofino vonatra a jegyek 7920 fontnál (3,4 millió forintnál) kezdődnek. Bár ez kétszemélyes elhelyezéssel értendő, a luxus így is elég borsos árral jár.

És nézzük csak meg az útvonalat: Párizsból a vonat a bájos francia vidéken keresztül a Földközi-tenger partvidéke felé halad, elhalad Cannes, Nizza és Monaco mellett, majd átkel Olaszországba Ventimiglia, Savona, Genova és Santa Margherita Ligure érintésével.

Simplon Orient Express

Fotó: Shutterstock

De nem mindhárom éjszakát fogják a szerencsés utasok a síneken tölteni: egyszer aludnak a vonaton, majd két éjszakát az ötcsillagos Splendido hotelben, amely a Portofino-öbölre néz.

Az egy egykori XVI. századi bencés kolostorból páratlan kilátás nyílik az olasz tengerpartra. Mondhatnánk úgy is, hogy megéri az árát. További információ a weboldalon található.

Forrás: Time Out

Nyitókép: Getty Images