Rihanna a 2023-as Super Bowl félidei műsorában

Mennyit kapott Rihanna a Super Bowl félidei show-jáért?​

A Super Bowl félidei műsoridejében fellépni egy olyan lehetőség, melyre minden előadó áhítozik. Idén Rihanna — aki hét év kihagyás után először állt színpadra — léphetett fel a legendás sportesemény szünetében egy 13 perces koncerttel. Mennyit keresnek a sztárok átlagosan egy ilyen műsorral?


Bár minden világhírű énekes erről álmodozik, ez nem a pénz miatt van így. Az NFL szóvivői megerősítették, hogy a Super Bowl félidei műsoráért a hírességek egyáltalán nem kapnak fizetést. Ennek ellenére egy-egy ilyen koncert hatalmas összegekbe kerül az esemény szervezőinek, hiszen minden útiköltséget, felszerelést és speciális effektet az NFL fizet.

Egy ilyen showműsor megrendezése hozzávetőlegesen 10 millió dollárba is kerülhet. 2021-ben The Weeknd 7 millió dollárt költött saját vagyonából, hogy a lehető legjobb előadást nyújtsa abban az alig negyedórában. Dr. Dre szintén hasonló mennyiséget áldozott saját zsebéből az előadására.

Velük szemben Jennifer Lopez és Shakira 2020-ban 13 millió dollárt is képesek voltak beáldozni a minőség érdekében.

Rihanna a fellépésére egyéb szponzorokat szerzett maga mellé, akik valamilyen formában támogatták a fellépését. Többek között egy 17 darabos Super Bowl-ihlette kollekciót adott ki. A termékek között szerepel egy póló, melyen ez a humoros felírat áll:

„Rihanna koncertjét megszakította egy focimeccs, fura, de mindegy.”

Ezen kívül egy másik kapszulakollekciója is megjelent az NFL-lel és a Mitchell & Ness sportcéggel együttműködve. Fontos még megjegyezni, hogy a koncert támogatásába az Apple Music is beszállt, illetve az Apple TV+ egy dokumentumfilmet forgathatott az eseményről, melyben a felkészülési időt mutatják be.

Rihanna az esemény előtt még nem jelentette be, hogy várandós második gyermekével, így egy örömteli meglepetést okozott a rajongóinak. A felvételeken valószínűleg az anyasággal kapcsolatos gondolatai és a kihirdetéssel együtt járó stressz is be lesz mutatva. Kapcsolódó cikkünket itt lehet elolvasni.

Az énekesnő elmondása szerint a dallista összeállítása volt a legnehezebb feladata. Az eddigi karrierjét akarta összefoglalni a rendelkezésre álló időben, ami egy lehetetlen küldetésnek tűnik. Az Independent cikkében így idézték Rihanna szavait:

„A setlist volt a legnagyobb kihívás. Eldönteni, hogyan maximalizáljuk a 13 percet. Ez a show a karrierem ünneplése.

Próbáltam 17 év munkáját belezsúfolni 13 percbe. Ez nehéz. Néhány dalt emiatt el kellett veszítenünk, és ez rendben van így. Azt hiszem, elég jó munkát végeztünk.”


Nyitókép: Getty