Végtelenített medencéből a kilátást néző nő

Itt nyílt meg a világ legmagasabb szabadtéri medencéje

Több mint 300 méter magasan terül el.

Kínától nem idegen, hogy rekordokat állítson fel, majd azokat is megdöntse. Most épp a világ legmagasabb szabadtéri medencéje nyílt meg a kínai Nanningban található, vegyes használatú toronyban, és 324 méterrel a föld felett.

A Guangxi China Resources Tower egy 403 méter magas épület, melynek 71. emeletén található medence megdönti a Moshe Safdie által tervezett, szingapúri Marina Bay Sands 57. emeleti végtelen medencéjének rekordját.

A látogatók egy felejthetetlen estét tölthetnek el ezen az egyedülálló helyen, ahonnan 180 fokos panoráma nyílik a környező tavakra, parkokra és hegyekre.

„Az épület a város növekvő jólétének szimbóluma. Továbbá világszínvonalú minőségi szabványt állít fel, amely arra hivatott, hogy tartós legyen”

– jegyzi meg James Zheng, a tornyot tervező Goettsch Partners vezérigazgatója és elnöke.

A Guangxi China Resources Tower 86 emeletes és 900 000 négyzetméteres multifunkcionális kiterjedésű, kereskedelmi iroda, lakóépület és luxus vendéglátóhely. A terület magában foglalja majd a luxus Shangri-La Nanning szállodát, hatalmas, 172 740 négyzetméternyi irodaterületet és 5930 négyzetméternyi kiskereskedelmi területet.

Kína nemrégiben azzal került a címlapokra, hogy a világ legcsavartabb felhőkarcolóját, a Xingfu Plazát tervezi megépíteni Csungking Jiangbei kerületében. Emellett a világ legnagyobb, félig földalatti stadionjával is készül Quzhou városában, amely 30 000 ember befogadására alkalmas.