egy nő áll a hotelszobájában az ablak előtt bőrönddel, kalapban

Ezt a 3 dolgot tartsd be a szállodákban, hogy biztonságban légy

Egy testőr osztotta meg tippjeit azzal kapcsolatban, hogyan maradhatunk biztonságban, ha szállodában szállunk meg.


Az utazás sosem kockázatmentes, és bár az incidensek ritkák, érdemes minden óvintézkedést megtenni, hogy ne váljunk bűncselekmény áldozatává.

Aaron Bond testőr és nyomozó megosztotta a legfontosabb tippjeit, amikkel biztonságban maradhatunk, ha egy szállodában tartózkodunk.

Fennállhat például a veszélye annak, hogy egy szállodában ellopják a holmijukat, különösen, ha a szálláshely nem rendelkezik megfelelő biztonsági rendszerrel. A biztonsági óvintézkedések már a foglalás pillanatától elkezdődnek, hiszen nem mindegy, melyik szinten szállunk meg. Íme a tippek!

​1. Tartsd összehúzva a függönyöket!

Ha a szállodai szobád más szobákra vagy szállodákra néz, mindig tartsa csukva a függönyöket. Ha nyitva tartod őket, az emberek láthatják, hogy mikor nem vagy ott, és így könnyen kirabolhatnak. A terveinkről sem érdemes nyilvánosan beszélni, mivel egy tolvaj lehallgathat minket, így megtudva, mikor vagyunk távol.

​2. Körültekintően válassz szobát!

egy n\u0151 a hotel recepci\u00f3j\u00e1n al\u00e1\u00edr egy pap\u00edrt

Fotó: Shutterstock

Kerüld a szálloda földszintjén, első és második emeletén lévő szobákat, ezeken az emeleteken a legveszélyesebb a bűnözés. Ha lehet, kérjen szobát a harmadik és az ötödik emelet között. Ezek a szobák jóval biztonságosabbak.

​3. Ellenőrizd a rejtett kamerákat!

Mindig érdemes átvizsgálni a szobát rejtett kamerák vagy rögzítőberendezések után, valahányszor belép oda valaki más. A rejtett kamerák olyan kicsik lehetnek, mint egy gombostűfej, és bárhová felszerelhetők a szobában.

A mobiltelefonok kamerája képes érzékelni a kamera lencséjének visszaverődését. Az Airbnb nemrég például be is jelentette, hogy betiltja a belső biztonsági kamerákat az ingatlanjokban.

Forrás: Express

Nyitókép: Shutterstock