Nő hotel szoba függönyét húzza el

Nem mindegy, hogyan húzod el a szállodai szobád függönyét

Utazások során mindannyian szeretnénk biztonságban tudni értékeinket és magunkat a szállodai szobában. Mit érdemes tenni ennek érdekében? Légiutas-kísérők most néhány hasznos praktikát osztottak meg, melyeket érdemes megfontolni a következő nyaralás előtt.


Mindenekelőtt fontos néhány szóban kitérni a függönyök elhúzására. Akik rendszeren utaznak és szálnak meg szállodákban, tudják, hogy a személyzet mindig tágra nyitja őket az átadás előtt. Ez tudat alatt egyből azt az üzenetet küldi, hogy a szoba üres. Ennél a logikánál maradva a nyaralás során, ha elhagyjuk a szobát érdemes teljesen besötétíteni. Így, ha valaki be akarna jutni, akkor azt hiheti, hogy a szobában tartózkodik más is.

Az ékszerek, az iratok és a készpénz elrejtésére talán a legváratlanabb hely a fürdőszoba, így azt célszerű igénybe venni. Sok utazó ragasztószalaggal, illetve csavarhúzókészlettel érkezik a nyaralójába, hogy minden biztonsági óvintézkedést megtegyen.

A zuhanyrúd például remek rejtekhely. A csavarok kilazításával könnyen levehető, majd az üreges belsejét feltöltve azonnal biztonságba helyezhetjük értékeinket. A másik kihasználásra alkalmas pont az az ágy alja. Ezt hallva joggal merül fel a kérdés, hogy melyik betörő ne nézne be oda. Ehhez ajánlatos szerezni egy kis ragasztószalagot, illetve egy borítékot.

Egy hotelszoba bels\u0151 z\u00e1rja

Fotó: Shutterstock

Ezekkel az ágy rácsaihoz rögzíthetjük a vagyonunkat. Valószínűleg benéznek oda, de a felületet már nagyon kevesen tapogatják végig ekkora odafigyeléssel. Egy könnyebb megoldás a hamis üvegek és tárolók feltöltése. Néhány régi sminkestégelyt vagy üvegcsét — ami nem átlátszó — értéktárgyakkal megpakolva el lehet helyezni a nyaraló különböző pontjaiban, a betörők pedig könnyedén átlagos piperecuccoknak nézhetik őket.

Légiutas-kísérők azt is elárulták, hogyan lehet megnézni egyszerűen, hogy van-e valaki az ágy alatt. Ehhez egy üveget kell begurítani az egyik oldalon, aminek a másik oldalon akadálytalanul kell kigurulnia. Ha megakad, akkor baj lehet. Idegenek jelenlétéről egyébként már a beköltözés pillanatában érdemes meggyőződni.

Forrás: Express

Nyitókép: Shutterstock