Hotelszoba ajtaja

A légiutas-kísérő szerint mindig tegyünk kéztörlőt a szállodai szoba ajtaja mellé biztonságból

Egy amerikai légiutas-kísérő TikTok-csatornáján osztotta meg szállodai biztonsági tippjeit. A személyzet tagja kifejtette, hogy a biztonság a legfontosabb számára, amikor munka vagy szabadidő miatt száll meg egy szállodában, és elárulta, hogy a bejelentkezés után mindig követi az alábbi biztonsági rutint.

Sok turista számára elsődleges fontosságú, hogy biztonságban érezze magát külföldi utazása során. A légiutas-kísérő azt ajánlja nekik, hogy mindig tartsák be a következő tanácsokat, amikor bejelentkeznek a szállodai szobába.

Szerinte elengedhetetlen, hogy mindig számoljuk meg, hány ajtó vezet a kijárati lépcsőházhoz. Ez arra az esetre vonatkozik, ha tűz ütne ki, és túl sötét vagy füstös lenne a szálloda vendégei számára, hogy lássák, hol vannak a kijáratok.

A felkészültség és a gyakran a folyosókon kihelyezett biztonsági és evakuálási térképek megismerése kulcsfontosságú ahhoz, hogy vészhelyzet esetén biztonságban maradjunk.

Az utaskísérő azt is tanácsolta az utazóknak, győződjenek meg arról, hogy az ajtó teljesen zárva van, amikor elhagyják a szobájukat.

„Állandóan azt tapasztalom, hogy a folyosón járva nem teljesen csukott ajtókat látok.”

A szállodai ajtók ugyanis általában nehezek, de általában egy utolsó lökésre van szükségük ahhoz, hogy megfelelően záródjanak.

Ezután meggyőződik arról, hogy a kukucskálónyílás zárva van-e.

„Ha nincs fedele, akkor fogjon egy zsebkendőt, és dugja be, hogy senki ne lásson be a szobájába”

– tanácsolja.

A légiutas-kísérő emellett mindig vesz egy kis törülközőt a fürdőszobából, és extra biztonsági intézkedésként a biztonsági zár köré tekeri, majd kéztörlővel lezárja a reteszzárat, így nehezebb lesz kinyitni.

A turistáknak különösen óvatosnak kell lenniük, amikor kimozdulnak, különösen egy idegen országban, és ajánlott olyan biztonsági eszközöket, mint például egy biztonsági riasztó, magukkal vinniük. A légiutas-kísérő elmondta, hogy ő egy nőknek készült személyes biztonsági riasztót használ, amely hangos riasztóval és villogó stroboszkópfénnyel rendelkezik.

A légiutas-kísérő további tanácsai között szerepel, hogy ha valaki bekopogtat a szobánkba, és azt mondja, hogy takarító, de nem rendeltünk semmilyen szolgáltatást, hívjuk a recepciót. Ez lehet a szobaszerviz, a biztonsági szolgálat vagy bármi más is, amire nem számítottunk. Soha ne nyissunk ajtót, ha nem várunk senkit.

Végül, az éjszakai védelem érdekében a légiutas-kísérő azt tanácsolja, hogy használjuk ezeket az ajtóbiztonsági riasztókat, mivel ha valaki kinyitja az ajtót, akkor az beindul.

(Express)

Nyitókép: Shutterstock