Légiutas-kísérő és utasok a repülőn

Ezt a 3 dolgot teljesen ingyen adják a repüléshez – csupán kérned kell

A repülés sokak számára kellemetlen lehet, de több ingyenes lehetőség is a rendelkezésükre áll, hogy enyhítsenek ezeken, csak nem feltétlenül tudnak róluk.

Iona Wark utazási szakértő, a loveholidays vezető üdülési termékmenedzsere az Expressnek elárulta, mi az a három dolog, amit mindig tudunk kérni a repülőn, hogy kevésbé legyen stresszes az utazás.

1. Gyerekeknek szóló szórakoztató csomagok

Egyes légitársaságok ingyenes gyerekcsomagokat kínálnak a gyerekek szórakoztatására. A Virgin Atlantic járatán például a 2-6 éves korú kicsiknek szóló KiD hátizsákot lehet kérni, amely olyan dolgokat tartalmaz, mint például egy nyaralási napló.

A British Airways járatain kínált Skyflyers nevű csomag egy szórakoztató szemmaszkot és egy képeslapot tartalmaz, melyet akár már utazás közben is megírhatnak a gyerekek.

2. Poggyászcédulák

A legtöbb repülőtéren a check-in pultnál ingyenesen kaphatók a csomagcímkék vagy matricák, ha mi nem tettünk volna a poggyászunkra.

3. Fejhallgató

Ha otthon hagytuk a sajátunkat, vagy szeretnénk a gyerekünknek egyet a nyaralás alatt, kérdezzük meg a légiutas-kísérőt, hogy van-e fejhallgatójuk az utasok számára. Ezeket általában magunkkal vihetjük, miután leszálltunk.

Wark más trükköket is megosztott annak érdekében, hogy az utasok extra bánásmódban részesüljenek repülés közben. Az egyik ilyen, ha azt mondjuk a légitársaságnak, hogy különleges alkalom céljából utazunk.

„Mindig érdemes lazán megemlíteni a különleges alkalmat, hogy ingyenjegyet kapjunk. Győződjön meg róla, hogy ezt akkor említi meg, amikor már a levegőben van, és nem egy zsúfolt sorban áll.”

Az utazási szakértő emellett azt ajánlja, hogy telefonáljunk előre, ha átszállással szeretnénk utazni, mivel a becsekkolást végző személyzetnek nem mindig van felhatalmazása arra, hogy felajánlja az ingyenes vagy kedvezményes ajánlatokat.

A Sun Online Travel rezidens légiutas-kísérője a lapnak megerősítette, hogy az utasok valóban könnyebben kapnak extra dolgokat a járatok fedélzetén, ha különleges alkalom céljából utaznak.

„Rendszeresen vannak születésnaposok a repülőgép fedélzetén, és bár a levegőben nem gyújthatunk gyertyát, nem zárkózunk el attól, hogy összehívjuk a repülőgép személyzetét, hogy együtt énekeljük el a boldog születésnapot. Hasonlóképpen, ha nászúton vagy egy nagy évfordulóra indulsz nyaralni, ez a mi belátásunkon múlik, de upgrade-et adhatunk neked, vagy biztosíthatunk neked ingyenességet – de ehhez szólnod kell. A legjobb, ha erről a check-in pultnál dolgozóknak szólsz, mert ők felelősek az ülőhelyek elosztásáért, és könnyen előrébb tudnak helyezni a gépen.”

Nyitókép: Shutterstock