Egy ember randi oldalakon keresi a szerelmet

6 tipp amit érdemes megfogadnod, ha új vagy az online társkeresés világában​

A mai világban szinte már az internet vált a párkeresés első számú helyszínévé. A fiatalok és az idősebbek is gyakran találnak maguknak társat különböző oldalakon. De mi van akkor, ha valamiért nem megy az ottani ismerkedés? Íme 6 tipp, ha új vagy az online randizás világában.


1. Képek kiválasztása

Társkereső oldalakra regisztrálásnál elengedhetetlen a jó képek kiválasztása. Ezek nyújtják az első benyomást, amiből a lehetséges partnerek reflektálhatnak a személyiségedre. Éppen ezért érdemes kerülni a túlszerkesztett képeket, illetve az olyan fotókat, amiken napszemüveget viselsz, esetleg valamilyen filter van az arcodon.

Első fotónak egy alig — vagy egyáltalán nem — módosított, normális arckép a legideálisabb. A többin már bemutathatod más oldalaidat is, de a nyitány szóljon csak a kinézetről. Hiszen senki sem akar olyan személlyel második randira menni, aki teljesen máshogy nézett ki mint a képeken.

2. Beszélgetésindítás

A profil szerkesztésénél érdemes a lehető legtöbb plusz információt megosztani. Ezek betekintést engednek a személyiségedbe, illetve később beszélgetésindítóként is nagy szerepet játszanak. Azokat olvasva mások rákérdezhetnek az érdeklődési köreidre, vagy esetleg valamelyik képre.

Amennyibe ezekből túl keveset osztasz meg, akkor nem adsz elég esélyt a kommunikáció megkezdéséhez.

3. Red Flagek elkerülése

Red Flageknek azokat az intő jeleket nevezzük, amikre azonnal fel kellene figyelni és elkerülni őket. Ilyen lehet például, ha a partner gyakran felhozza a volt párja nevét, vagy ha féltékenykedik már az első üzenetváltások során is. Némelyik ilyen jel egyértelmű, de vannak később megjelenő, rejtett fajtái is. Ezekre érdemes mindig odafigyelni és kellő óvatossággal közeledni mások felé.

4. Kérdések felvetése

A Tinder applik\u00e1ci\u00f3ja megnyitva egy telefonon

Fotó: Shutterstock

Egymás megismerése kérdések útján történik. Bár a humoros fotók és a vicces odaszólások megtörhetik a jeget, de hosszútávon elengedhetetlen más módszerekhez nyúlni. Az üres csevegések elkerüléséhez célszerű komolyabb, átgondolt választ igénylő kérdéseket megfogalmazni. Például:

  • Milyen programtól tudod elveszíteni az időérzéked?
  • Mi volt az első meghatározó filmélményed?
  • Milyen zenével pörgeted fel magad edzés előtt?

5. Visszautasítás finoman

Sajnos van olyan, hogy nem alakul ki erős vonzalom a beszélgetés során. Ezzel nincs semmi gond, hiszen az ilyen oldalak ismerkedésre vannak. Ilyenkor viszont ajánlatos finoman visszautasítani a másikat, hogy a továbbiakban ne legyenek benne kérdések. Sokakban mély nyomot hagyhat, ha a számára komolynak ígérkező viszony egyszer csak megszűnik.

A legkíméletesebb lezárás ebben az esetben egy őszinte üzenet. Ehhez érdemes írni egy sablont, amit hasonló esetekben el lehet küldeni. Íme egy példa a PureWow cikkéből:

„Szia! Örültem, hogy találkoztunk, de nem hiszem, hogy romantikusan illünk egymáshoz. stb"

6. Adj időt a beszélgetés kibontakozásának!

A híres hollywoodi filmekben a szerelmet mindig gyorsnak, hirtelen hevessé váló érzelemként ábrázolják, a valóság azonban más. Gyakran hosszú beszélgetések, felesleges erőfeszítések és türelem útján kell végigmenni a célig. Időt kell adni a folyamatnak és nem szabad feladni a próbálkozást néhány negatív tapasztalat után.

Nyitókép: Shutterstock