power bank segítségével tölti a telefonját egy férfi

5 praktika, amivel elkerülheted a telefonos hackertámadást utazás közben

Az FBI ismét figyelmeztetett, hogy a hackertámadásoktól való félelem miatt inkább ne használjuk az ingyenes nyilvános töltőállomásokat a repülőtereken és a szállodákban.


Az FBI először 2021-ben jelentett ki hasonló aggodalmakat a hackerek által a telefonokhoz való hozzáférés érdekében a készülékeket megfertőző szoftverekkel kapcsolatban − számol be róla a Points Guy.

A szakértők arra kérik az utazókat, hogy ne hagyatkozzanak a nyilvános USB-portokra. Ezért összegyűjtöttünk néhány praktikus módszert arra, hogy utazás közben is feltölthesd telefonod anélkül, hogy fennállna a hackertámadás veszélye.

​1. Vigyél magaddal hordozható töltőt!

A hordozható töltő az egyik legfontosabb dolog, ha utazol. A Belkin hordozható power bank például egyszerre több eszközt is képes tölteni, és 36 órányi plusz akkumulátor-üzemidőt biztosít a telefonodnak egy USB-C porton és két USB-A porton keresztül. De természetesen más power bankek is ugyanilyen jók.

​2. Hozd magaddal a saját hálózati adapteredet!

A töltő mellett hozhatsz magaddal saját AC-adaptert is (azt az apró téglát, amely a mobiltelefonodhoz jár, és egy hagyományos konnektorba csatlakoztatható). Csak győződj meg róla, hogy biztosan kompatibilis a telefonod típusával. Megfontolhatod egy nagy teherbírású adapter megvásárlását is, amellyel egyszerre több kábelt tudsz táplálni.

​3. Töltsd a telefont a laptopodról!

Ha nem találod a hálózati adaptert, és nincs nálad hordozható akkumulátor, csatlakoztasd az USB-kábelt a saját laptopodhoz. Ez nem a legjobb megoldás, de a telefonodat eléggé feltölti ahhoz, hogy taxit hívj, előhívd a digitális beszállókártyádat vagy kielégítsd egyéb, időszerű utazási igényeidet.

​4. Használj adatblokkolót!

Ez az egyszerű USB-eszköz pontosan azt teszi, amit a neve sugall: a töltőcsatlakozó és a mobiltelefonod közé kerül, hogy megakadályozza a rosszindulatú programok átjutását.

​5. Ne adj hozzáférést a mobiltelefonodhoz!

Talán egyértelműnek tűnik, de soha ne engedj hozzáférést a telefonodhoz senkinek, akiben bízol. Néha, amikor a telefonod egy nyilvános töltőállomáshoz csatlakoztatod, felugrik egy ablak, amely megkérdezi, hogy megbízol-e a számítógépben, amelyhez csatlakozol. Mindig mondj nemet!

Fotó: Unsplash