Egy férfi ül a repülőtéren és vár a járatára

Ezek a legjobb európai városok, ahova érdemes elutazni a téli hideg elől

A téli hideg és a magas fűtési árak előli menekülésre számos kitűnő hely létezik, melyekhez nem is kell annyira messzire utazni. Alábbi cikkünkbe egy felmérés szerinti legideálisabb úti célokat írtuk össze Európán belül, ahol melegben, a parton fekve lehet átvészelni a következő szezont.


A felmérés elkészítéséhez kezdetben egy adatgyűjtési folyamat indult meg. A szakértők Európa összes tengerparti városát bevonták a kutatásba. Az eredmények leszűréséhez két szempont alapján osztályozták a helyszíneket: egyrészről figyelembe vették a téli napsütéses órák átlagos mennyiségét, illetve az átlag hőmérsékletet az adott évszakban.

Mindezek alapján egyértelmű eredmények születtek. A tanulmány szerint a legjobb választási lehetőség egy téli tengerparti utazásra a kontinensen belül Los Cristianos, ami Spanyolországban található. Az ottani átlag hőmérséklet télen 20,6 Celsius-fok, ezzel együtt pedig 320 napsütéses órával lehet számolni.

A második helyen a görögországi Agios Nikolaos végzett a maga 16.4 Celsius-fokos hőmérsékletével és 261 napjával. A görög szigetek egész évben szépek, viszont nyáron nagyon sok a turista , éppen ezért érdemes télen utazni oda, hiszen a környezet nyújtotta lehetőségeket nagy tömegek nélkül lehet úgy kiélvezni.

A g\u00f6r\u00f6gorsz\u00e1gi Agios Nikolaos partszakasza

Fotó: Unsplash/Evangelos Mpikakis

A dobogó legalsó szintjére egy olasz város került, Siracusa. Aki oda szeretne ellátogatni a hideg elől, az ugyanolyan átlaghőmérséklettel számolhat, mint a Görögországba vándorlók, csupán a napos órák száma egy kicsivel kevesebb jelen helyzetben. A kíváncsi turisták számos régészeti lelőhelyet látogathatnak a városban, illetve az utcai panorámás éttermekben ülve kiélvezhetik a fergeteges olasz hangulatot.

A dobogóról lecsúszott a Portugáliában található Luz, mely az eredménytől függetlenül szintén kiemelkedően teljesített a felmérésben. Ott egészen pontosan 250 a téli napsütéses órák átlaga, valamint 15,8 Celsius-fok körüli hőmérsékletre lehet számítani átlagosan. Mögötte szerepel még a listán a franciaországi Cala Rossa, amit szintén ajánlott felvenni a téli utazási listára.

Nyitókép: Unsplash/JESHOOTS.COM

Forrás: Travel Daily