egy nő szívecskét mutat a telihol előtt

Hozd ki magadból a legtöbbet: így használhatod ki a telihold erejét

Elfoglalt, mindig rohanó életünkben nehéz visszakapcsolódni a természet ciklikusságához. De mi is lenne ennek jobb módja, mint a Holdhoz való igazodás?


Persze, az életünk holdnaptár köré tervezése talán egy kicsit elvontan hangzik. De amióta csak létezik civilizáció, az emberek nemcsak a varázslatokat és a rituálékat, hanem a mezőgazdasági évszakokat is a holdfázisok köré szervezték. Most összeszedtük mindazokat a tevékenységeket, amiket érdemes teliholdra időzíteni. Kezdj el tervezni!

​Mi is pontosan a telihold?

Minden 28-30. napon van telihold − amikor a Nap és a Hold a Föld ellentétes oldalán áll. Ez azt jelenti, hogy a Föld a Nap és a Hold között helyezkedik el, így a Földről nézve a Hold a Nap által teljesen megvilágítottnak tűnik.

​Milyen hatással van ránk a telihold?

Nem kell ahhoz asztrológusnak lenni, hogy érezzük a telihold hatásait. A hónapnak ebben az időszakában a Hold éppen akkor kel fel, amikor a Nap lenyugszik, így az egész éjszaka folyamán megvilágítja az eget. Ezért számolnak be oly sokan alvászavarokról ilyenkor: telihold idején vagyunk a legaktívabbak. Ez a szélsőségek időszaka, ilyenkor hajlamosak vagyunk a két végén égetni a gyertyát.

​Mi a telihold asztrológiai jelentősége?

A telihold a csúcspont, a felszabadulás időszaka. Mivel a Nap és a Hold ellentétesen állnak egymással, a telihold mindig az aktuális asztrológiai évszakkal ellentétes jegyben van. Tehát ha Vízöntő évszak van, akkor a telihold az Oroszlánban van; ha Ikrek van, akkor a telihold a Nyilasban, és így tovább.

Mutatjuk, mikor lesz telihold 2024-ben:

 • Január 25. − Telihold az Oroszlánban
 • Február 24. − Telihold a Szűzben
 • Március 25. − Telihold a Mérlegben (holdfogyatkozás)
 • Április 23. − Telihold a Skorpióban
 • Május 23. − Telihold a Nyilasban
 • Június 21. - Telihold a Bakban
 • Július 21. − Telihold a Bakban
 • Augusztus 19. − Telihold a Vízöntőben
 • Szeptember 17. − Telihold a Halakban (holdfogyatkozás)
 • Október 17. − Telihold a Kosban
 • November 15. − Telihold a Bika jegyében
 • December 15. − Telihold az Ikrek jegyében

​6 nagyszerű ötlet telihold idejére

Szeretnéd kihasználni a telihold energiáját? Összegyűjtöttünk néhány tippet, amivel „megünnepelheted” ezeket a különleges napokat.

​1. Rendezz bulit!

egy l\u00e1ny bulizik t\u00f6bb ember k\u00f6z\u00f6tt

Fotó: Getty Images

Amikor még nem volt áram, a telihold volt az az időszak, amikor nyugodtan kimaradhattál késő estig, bízva abban, hogy lesz némi fény. Teliholdkor az energiaszintünk magasan van, így ez a hónap legjobb időszaka társasági életet élni. Tervezd erre az időpontra a következő partidat, és garantáltan jól fogod magad érezni!

​2. Menj randizni!

A telihold a felszabadulás ideje, így mi lehetne jobb pillanat megismerni valakit? Egy teliholdas randi garantáltan jó kis kaland lesz. Szerezz jegyet egy koncertre, menjetek el táncolni, vagy kirándulni!

​3. Izzadd ki!

egy n\u0151 fut teliholdkor

Fotó: Getty Images

A teliholdak a hónap legaktívabb időszakát hozzák, szóval ha már régóta szeretnél eljutni az edzőterembe, rajta! És nem kell az éjszaka közepén az edzeni menned, hogy működjön a hatás − telihold energiája a csúcspontot megelőző és követő néhány napban is jelen van.

​4. Tegyél nagy bejelentést!

Itt az ideje, hogy a világ elé tárd a nagy dolgokat. Használd ki a teliholdat arra, hogy elküldj egy céges e-mailt, amelyben bejelented a közelgő költözésedet, vagy tudasd az emberekkel, hogy hamarosan belekezdesz egy új művészeti projektbe. Mivel mindenki energiája magas, biztos lehetsz benne, hogy a hír terjedni fog, és rengeteg visszajelzést fogsz kapni.

​5. Fürdőzz!

egy n\u0151 f\u00fcrd\u0151zik a k\u00e1dban gyerty\u00e1kkal

Fotó: Getty Images

A telihold a tetőzés ideje, de gyakran ez a csúcspont intenzív érzelmekkel jár. Vedd elő a kedvenc fürdősóidat, gyújts meg néhány gyertyát, indíts el egy chilles lejátszási listát, és élvezd a hangulatot. A fürdőzést felhasználhatod arra, hogy célokat tűzz ki, vagy hogy ellazulj és elengedd magad.

​6. Írj hálanaplót!

A telihold tiszteletének nagyszerű módja, ha az összes nagy érzelmedet papírra veted. Mivel a telihold csúcspontot jelent, a hálanapló írása nagyszerű módja lehet annak, hogy azonosítsd, ki és mi támogat téged a jelenlegi törekvéseidben. Ha pedig érzelmi mélyponton vagy, ez a gyakorlat segíthet kiüríteni a negatív energiákat.


Forrás: PureWow

Nyitókép: Shutterstock