Kemer, Antalya, Törökország

Már nem Tenerife az első számú téli üdülőhely

Évtizedek óta először fordult elő, hogy a Kanári-szigeteken található Tenerifét egy másik úti cél megelőzte.

A törökországi Antalya lett a legjobb téli üdülési célpont az On the Beach utazási vállalat éves, Big Winter Sun Report című jelentésében közzétett adatok szerint.

A gyönyörű város 33 százalékos növekedést ért el az előző évhez képest, a napkeresők 11,9 százaléka utazott Antalyába a téli szezonra.

Bár Tenerife továbbra is népszerű célpont a téli nyaralók körében, a téli napfényt keresők körében nem olyan népszerű, mint Antalya. Utóbbi egész évben vonzza a turistákat a világ minden tájáról, és Törökország leggyorsabban növekvő városa.

A város a Földközi-tengeri kikötőjéről, szubtrópusi éghajlatáról, ókori helyszíneiről és lenyűgöző strandjairól ismert.
Antalya emellett azért is népszerű a turisták körében, mert forró nyara és enyhe télje miatt tökéletes hely az egész éves nyaraláshoz.

A város legszebb látnivalói közé tartozik a várostól keletre fekvő Lara Beach, valamint az Antalya Kaleiçi nevű óvárosának főbejáratát képező Hadrianus-kapu.

Az On the Beach jelentése a 20 legnépszerűbb téli napozásra alkalmas úti célt is rangsorolta. A harmadik helyen a Kanári-szigeteken található Lanzarote végzett, amelyet a spanyolországi Costa Blanca követett. Az ötödik helyen az egyiptomi Hurghada állt, ahol a téli napozásra vágyók száma 53 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

A hatodik helyen a Baleár-szigeteken található Mallorca végzett, amelyet a spanyolországi Costa Del Sol, az egyiptomi Sarm es-Sejk és a kanári-szigeteki Fuerteventura követett. A top 10-et egy másik török úti cél, Dalaman zárta.

Zoe Harris, az On the Beach ügyfélszolgálati vezetője elmondta, hogy az elmúlt években hatalmas növekedést tapasztaltunk az Antalyába és Dalamanba látogató nyaralók körében, és most úgy tűnik, hogy a váltás végre befejeződött.

„A Törökországba és Egyiptomba irányuló repülőjegy-választási lehetőségek növekedése és a hihetetlen all inclusive szállodai ajánlatok növekedése az oka annak, hogy ezt a változást látjuk az őrségben, ráadásul az is segít, hogy mindkét helyen egész évben napsütéses időjárás várja a turistákat.”


A 20 legjobb téli úti cél

 1. Antalya, Törökország
 2. Tenerife, Kanári-szigetek
 3. Lanzarote, Kanári-szigetek
 4. Costa Blanca, Spanyolország
 5. Hurghada, Egyiptom
 6. Mallorca, Baleár-szigetek
 7. Costa Del Sol, Spanyolország
 8. Sharm El Sheikh, Egyiptom
 9. Fuerteventura, Kanári-szigetek
 10. Dalaman, Törökország
 11. Costa de Algarve, Portugália
 12. Gran Canaria, Kanári-szigetek
 13. Costa Brava, Spanyolország
 14. Dubai, Egyesült Arab Emírségek
 15. Rodosz, Görögország
 16. Kréta, Görögország
 17. Marrákes, Marokkó
 18. Korfu, Görögország
 19. Málta, Málta
 20. Riviera Maya, Mexikó

(Express)

Nyitókép: Shutterstock