Miami Beach

Turistákra is kiható korlátozásokat kell bevezetnie a napfényes úti célnak

A Florida állambeli Miami messze földön ismert arról, hogy a tavasz beköszöntével minden évben rengeteg amerikai egyetemista és pihenni vágyó külföldi rohamozza meg. Ez a trend viszont átalakulhat a közeljövőben, mivel a város vezetése kijárási tilalmat vezet be az üdülőparadicsom tengerparti részén az egyre durvább bulik miatt.


Miami Beach sokak számára vált a húsvét körüli utazások kiemelt célpontjává, ahova évről évre újra ellátogatnak. Igaz ez az amerikai egyetemisták rétegére is, akik évtizedek óta rendületlenül elutaznak ide feltöltődni és bulizni.

A rítus az 1930-as évek közepén kezdődött, amikor a New York állambeli Colgate Egyetem egyik úszóedzője lehozta csapatát Floridába, hogy a fiúk a napfényes Fort Lauderdale vadonatúj, olimpiai méretű medencéjében egy korai edzőtáborban vehessenek részt.

Miami Beach

Fotó: Shutterstock

Ahogy teltek az évek, más főiskolák is követték a példát. Úgy tűnik azonban, hogy Miami Beachnek mára elege lett a tavaszi tömegből.

A legutóbbi három évben történt erőszakos incidensek után a hatóságok azonban most egy hónapig tartó biztonsági intézkedéseket vezetnek be. Céljuk a káosz megfékezése, ennek érdekében többek között korlátozzák a nem helyiek parkolását és szorgalmazzák a főutcán lévő kávézók bezárását a forgalmasabb hétvégéken.

Az Euronews cikke szerint a város vezetése továbbá arra is figyelmeztette a látogatókat, hogy számítsanak kijárási tilalomra, táskák átvizsgálására a strandon, valamint korai strandbezárásra és ittas vezetés miatti ellenőrzésre.

Miamiban az utóbbi időszakban a kábítószer-birtoklás és erőszakos cselekmények száma megugrott, a mostani rendelkezések célja tehát egyrészt a turisták védelme, másrészt a népszerű úti cél presztízsének megóvása.


Nyitókép: Shutterstock