Turista hátizsákjából pénztárcát lopó zsebtolvaj

Ezek a turisták vonzhatják a zsebtolvajokat

A turisták gyakran célpontjai a zsebtolvajoknak, és sajnos a tolvajok gyakran könnyen kiszúrják őket és általában a leggyámoltalanabbakat. Egy turista elmagyarázta, hogyan lehet ezt elkerülni.

A turisták gyakran válnak a zsebtolvajok célpontjává a nyaralás során. Bár a zsebtolvajok rengeteg technikát alkalmaznak, egy utazó nemrég a Redditen megosztotta, hogyan kerülhető el, hogy felhívjuk magunkra a figyelmüket.

„Gyakran tapasztalom, hogy a csalók nem figyelnek rád, ha nem úgy nézel ki, mint egy turista. Egyenesen előre nézel, miközben gyors tempóban sétálsz, semleges vagy negatív arckifejezéssel? Valószínűleg nem vagy turista”

– írta a redittező.

A turisták zavarodottnak tűnhetnek, ha nem találják az útvonalukat, ezzel felhívva magukra a zsebtolvajok figyelmét.

Egy másik Reddit-felhasználó azt tanácsolja, hogy az idegen városban való utazáshoz, hogy mindig legyünk mozgásban.

Mozgás! Még ha teljesen eltévedtél is, sétálj céltudatosan, egy park padján, egy csendes sarokban, egy kávézóban. Aztán ragadd meg a telefonodat, mintha két perce kaptál volna egy üzenetet, és csendben nézz utána a spanyol WC szónak, miközben morcosan nézed a képernyőt. A városok tehetetlensége általában vonzza a rossz embereket. Senki sem tűnik tehetetlennek, mint a telefonját pánikszerűen pöccintgető, a járdát eltorlaszoló turista.

A telefon GPS-térképes rendszerének használata kényelmes módja lehet a közlekedésnek, de a zsebtolvajok számára könnyen azonosíthatja a turistát.

Jó ötlet előre megnézni az útvonalat, hogy az utazóknak ne kelljen állandóan elővenniük a telefonjukat.

A turistákat a ruházatuk alapján is fel lehet ismerni, mivel a melegebb éghajlaton élők általában melegebb ruhákat viselnek. Ha azonban lehetetlen nem turistának látszani, ügyelhetünk arra, hogy minden értéktárgyunkat lapos pénztartó övben hordják, mely a ruházat alá rejthető, és a zsebtolvajok számára nagyon nehéz észrevenni vagy ellopni.

(Express)

Nyitókép: Shutterstock