Punakha Dzong buddhista templom Bhutánban

Ezek lesznek 2024 legnépszerűbb úti céljai

Szlovéniától Bhutánig, íme, hová utaznak jövőre a turisták.

Szlovénia

Bledi-t\u00f3, Szlov\u00e9nia

Fotó: Unsplash

Szlovénia az európai nyaralások minden varázsával rendelkezik – macskaköves falvak, nagyszerű borok, történelmi építészet, barátságos helyiek, túlzott turizmus nélkül. Emellett jelentősen olcsóbb Franciaországnál, Olaszországnál vagy Horvátországnál.

Akár a túrázás, akár a csodás tóparton való pihenés vonz minket, Szlovénia jó választás.

Tromsø, Norvégia

\u00c9szaki-f\u00e9ny Troms\u00f8ban, Norv\u00e9gia

Fotó: Unsplash

Nincs is jobb opció a különlegesebb úti célt kereső turisták számára, mint a norvégiai Tromsø, az ideutazók foglalásainak száma pedig jelentősen megugrott az elmúlt időszakban. Bár 2023-ban még nem szerepelt a GetYourGuide 50 legjobb nemzetközi foglalású városa között, de 2024-re már a top 10-ben van.

Trosmø hírnevét az északi fény adja, a jövő év a csillagászati események szempontjából pedig az egyik legjobbnak ígérkezik, a napfogyatkozástól kezdve a többszörös meteorrajokig. De Trosmø még ennél is többet kínál, a kutyaszánhúzástól a bálnafigyelésig, így tökéletes hely egy sarkvidéki kalandhoz.

Menorca, Spanyolország

Menorca szigete, Spanyolorsz\u00e1g

Fotó: Shutterstock

Kevesebb turistával teli, mint testvérszigete, Mallorca, Menorca tökéletes úti cél Spanyolország partjainál. A Baleári-szigetek második legnagyobb tagja a strandjairól, USECO-listán is szereplő bioszféra-rezervátumáról és bronzkori építményeiről ismert.

Többnyire érintetlen partvidékével, bájos helyi boltjaival és kiváló étel- és borkínálatával Menorca valószínűsíthetően egyre népszerűbb lesz a turisták körében, így érdemes addig menni, amíg nem fedezi fel mindenki.

Tirana, Albánia

Kil\u00e1t\u00e1s a Bovilla-t\u00f3 barlangj\u00e1b\u00f3l, Tirana v\u00e1ros k\u00f6zel\u00e9ben, Alb\u00e1nia

Fotó: Shutterstock

Albánia fővárosa ideális úti cél lehet azok számára, akik nem a klasszikus európai városokba vágynak. Tiranát a legtöbb ember még nem fedezte fel, de a repülőjáratok és a turisztikai infrastruktúra már rendelkezésre áll, és az olyan trendi európai úti célokhoz képest, mint Olaszország, Görögország vagy Portugália, kevesebb a tömeg.

Az albán Riviéra gyönyörű strandjai és az olcsóbb megélhetési költségek miatt Tirana kiváló és olcsó úti cél, mely történelmi városokat és gyönyörű tájakat kínál felfedezésre.

Bhután

Paro Taktsang templom Bhut\u00e1nban

Fotó: Unsplash

A 2024-es bakancslistán egyre nagyobb érdeklődést tapasztalnak az utazási szakértők, a turisták olyan ázsiai úti célokat vesznek célba, mint Bhután. A varázslatos Bhután az egyik legjobb választás az utazók számára, akik valami másra vágynak, hihetetlen kalandokkal és spirituális élményekkel.

A Himalájában fekvő Bhutáni Királyság egy kis ország, ahol szigorú szabályok vonatkoznak a turistákra, amelyek célja a fenntarthatóság és a kulturális örökség előtérbe helyezése.

(HuffPost)

Nyitókép: Unsplash