Albánia

Ez az 5 legtrendibb úti cél a világon egy új jelentés szerint

Bár Párizsba, New Yorkba és Bangkokba továbbra is rekordszámú turista látogat, van, ami ezeknél a helyeknél is több utazót vonz. A Booking.com éves Travel Predictions éves kutatásából kiderültek a a jövő év legtrendibb úti céljai.


5. Valkenburg, Hollandia

Valkenburg k\u00f6z\u00e9pkori v\u00e1ra Hollandi\u00e1ban

Fotó: Shutterstock

A hollandiai Limburg tartományban található Valkenburg egyedülálló bepillantást nyújtanak a régió történelmébe, míg a híres ünnepi karácsonyi vásárai mesebeli hangulatot varázsolnak.

Valkenburg csodálatos tájai, a középkori várromokkal és bájos utcáival igazi kikapcsolódást adhat az odalátogatóknak.

4. Portland, Oregon, Egyesült Államok

Portland, Oregon napnyugtakor

Fotó: Shutterstock

A rózsák városa kézműves ételeivel, virágzó művészeti közösségével és változatos kulturális programjaival a kikapcsolódás és élmények széles tárházát kínálja a turisták számára.

Oregon legnagyobb városa a Columbia River Gorge-hoz és a Mount Hood-hegyhez való közelsége miatt kiválóan alkalmas a szabadtéri tevékenységekhez is.

3. Mérida, Mexikó

\u0150si maja piramis a mexik\u00f3i Merid\u00e1ban

Fotó: Shutterstock

A Yucatán-félsziget Mexikó egyik leglátogatottabb régiója, az azonos nevű államot és annak nyüzsgő fővárosát, Méridát azonban gyakran elkerülik a turisták az olyan ismertebb úti célok javára, mint Cancún, Playa Del Carmen és Tulum.

Mérida azok számára tökéletes, akik kicsit elvonulnának a nyüzsgő helyek elől, és egyedül élveznék a tengerparti strandolásokat, a város színes építészetét, és finom ételeket kínáló piacait.

2. Vlora, Albánia

Gjipe Beach, Vlora, Alb\u00e1nia

Fotó: Shutterstock

Albánia az elmúlt években egyre felkapottabb lett a turisták között, gazdag történelmének, lenyűgöző Riviérájának és vendégszerető kultúrájának köszönhetően.

Az ország délnyugati részén, az Adriai-tenger partján fekvő város Albánia negyedik legnépesebb városa és második legjelentősebb kikötővárosa, ahol ötvöződik az ország lenyűgöző múltja és gyönyörű természete.

Vlora érintetlen tengerpartjait még a téli hónapokban is csodás élmény felfedezni, mivel az időjárás még mindig elég enyhe ahhoz, hogy elücsörögjünk a puha homokon és csodáljuk a tájat, vagy túrázzunk a hegyekben. Ha Vlorába látogatunk, érdemes ellátogatni a tőle 45 percre lévő Llogarába, Albánia híres nemzeti parkjába, amely lélegzetelállító kilátást nyújt.

1. Beppu, Japán

Umi jigoku (Tengeri pokol), Beppu, Jap\u00e1n

Fotó: Shutterstock

A Kyushu szigetén fekvő, gyógyító forrásairól és geotermikus csodáiról híres Beppu Japán egyik leggyönyörűbb úti célja. A gejzírek, iszapfürdők és gőzkamrák kihagyhatatlan látnivalók, különösen Beppu poklai, ahol nyolc látványos geotermikus forrás 30 percenként lövell ki.

(Travel off Path)

Nyitókép: Unsplash