A Megfojtott virágok egyik jelenete

Leonardo DiCaprio hamis feneket viselt új filmje egyik jelenetében

A Megfojtott virágokban, Martin Scorsese legújabb krimieposzában számos megdöbbentő fordulatot találunk.


A filmet David Grann 2017-ben megjelent azonos című non-fiction könyvében dokumentált valós gyilkosságok ihlették: a film főszereplője a Leonardo DiCaprio által játszott Ernest Burkhart, aki nagybátyja, William Hale (Robert De Niro) utasítására, egy összeesküvés részeként feleségül veszi a tehetős indián Mollie Kyle-t (Lily Gladstone), azzal a céllal, hogy megölje és kirabolja az Osage-nemzetség gazdag tagjait.

Scorsese az Osage nép ellen elkövetett szörnyű bűntettek ábrázolásával humanizálja a történelmi filmekben oly gyakran kizsákmányolt népcsoportot. De ebben a filmben nem csak a gyilkosságokat kényelmetlen nézni.

A film egyik legmeglepőbb pillanata a három és fél órás játékidő felénél következik be, amikor Ernestet, aki elszúrta a bűnös összeesküvésben játszott szerepét, megbünteti a nagybátyja. A De Niro által alakított William Hale egy hátsó szobába vezeti unokaöccsét, utasítja, hogy hajoljon le, majd brutálisan elfenekeli egy evezővel.

Ez a pillanatot a forrásanyag nem ábrázolta, és Rodrigo Prieto operatőr szerint eredetileg nem is tervezték, hogy szerepel a filmben.

Nem hiszem, hogy ez benne volt az első forgatókönyvben. Ez valami olyasmi, amit később adtunk hozzá, és sokkoló lett

− mondta az Insidernek.

Hozzátette, hogy DiCaprio − aki ebben a jelenetben egy párnát viselt, hogy megvédje a hátsóját − élvezettel vetette bele magát a forgatásba:

Emlékszem, hogy jó néhányszor megcsináltuk a jelenetet, és arra gondoltam közben, hogy ez mennyire fájhat. Volt egy kis párnázás a fenekén, de látszott rajta, hogy De Niro tényleg ütötte. Leo sok mindenre képes. Bármit megtesz.

Forrás: Men's Health

Nyitókép: Profimedia