Ezek a figyelmeztető jelek, hogy a párod uralkodni próbál rajtad

Ezek a figyelmeztető jelek, hogy a párod uralkodni próbál rajtad

A legjobb módja annak, hogy kiszabadulj egy irányító vagy bántalmazó kapcsolatból, ha még azelőtt kiszállsz, mielőtt érzelmileg függő helyzetbe kerülnél. De honnan tudod, hogy mikortól problémás egy partner?


Hogy segítsünk, összegyűjtöttünk egy listát olyan viselkedésformákról, amelyek gyanúsak lehetnek. De alapvetően bízz a megérzéseidben, és aszerint dönts!

Íme néhány korai figyelmeztető jel arra, hogy a másik megpróbálja uralni az életed.

​1. Mindig vele kell lenned

Minden szabadidődet a partnereddel töltöd. Ha mással is töltenél időt, a partnered sértettnek, bosszúsnak vagy dühösnek tűnik.

2. Állandóan hívogat vagy üzenget

Előfordulhat, hogy a nap 24 órájában hívásokat és üzeneteket kapsz − még akkor is, ha sok időt töltesz ezzel a személlyel. Ha nem válaszolsz azonnal, a partnered követeli, hogy megtudja, miért.

​3. Rájátszik a szimpátiádra

egy f\u00e9rfi fogja a fej\u00e9t, egy n\u0151 besz\u00e9l hozz\u00e1

Fotó: Getty Images

Az új partnered bántalmazó gyerekkoráról, cselszövő főnökéről vagy egy áruló korábbi szerelméről beszél.

​4. Túlreagál egy jelentéktelen apróságot

Dühös vagy mogorva lesz a semmi miatt, vagy azzal vádol, hogy olyasmit mondtál vagy tettél, ami meg sem történt.

5. Minden a te hibád

Vita vagy veszekedés során a partnered harcias, és azt mondja, te kényszerítetted arra, hogy ezt és ezt mondja, vagy tegye. Ha a partnered téged hibáztat a viselkedéséért, az egy klasszikus kontroller-technika.

​6. Extravagáns ajándékokat vesz neked

egy aut\u00f3t aj\u00e1nd\u00e9koz egy f\u00e9rfi egy n\u0151nek

Fotó: Getty Images

Még csak rövid ideje randiztok, de máris drága ajándékot vesz neked, például ékszert, elektronikai cikkeket vagy pénzt ad, és ezt nem érzed helyénvalónak. Lehet, hogy ezzel próbálja elérni, hogy lekötelezettnek érezd magad.

​7. Hirtelen felvillan egy olyan gonoszság, ami nem jellemző rá

A párod például gorombáskodik a pincérrel vagy más személlyel, pedig eddig veled nagyon figyelmesen bánt. Ha hirtelen gonoszkodást látsz, akkor az illető álarca lecsúszott, és felfedte, mi van mögötte.

​8. Minden interakciód a partnered feltételei szerint zajlik

A partnered házában, a partnered barátaival és családjával töltöd az időt, és azt csinálod, amit a partnered szeretne. Úgy tűnik, soha nem jutsz el oda, amit te szeretnél csinálni. Ha a partnered végül mégis beleegyezik abba, amit te akarsz, olyan nyomorúságossá teszi az élményt, hogy soha többé nem kéred meg újra.

Forrás: Your Tango

Nyitókép: Getty Images