A Orbital Assembly Corporation űrhoteljéről készített illusztráció

Nullgravitációs kosárlabdapálya és bár - Íme néhány fotó a világ első űrszállodájáról​

Sci-fi filmek tömkelegét végignézve nem is kérdés, hogy egy hatalmas álom lenne eljutni egy űrben kialakított szállodába. Az amerikai Orbital Assembly űrépítő cég első lakható hoteljébe 2025-től lehet felutazni, melynek futurisztikus terveiről új illusztrációkat osztottak meg.


A cég tervei szerint az első űrbéli hotel 2025-ben áll Föld-körüli pályára. Ez a Pioneer Station nevet viseli majd és előreláthatólag 28 ember befogadására lesz képes. Nagy testvérének elkészülését 2021-re tervezték, azonban a munkálatok egészen 2027-ig eltolódtak. A Voyager Station 400 vendég ellátására lesz alkalmas.

A Orbital Assembly Corporation \u0171rhotelj\u00e9r\u0151l k\u00e9sz\u00edtett illusztr\u00e1ci\u00f3

Fotó: Profimedia

A frissen megosztott illusztrációkon jól szemügyre vehető, hogy a kész építmény nagyjából egy hatalmas óriáskerékre hasonlít majd. A tervezők elmondása szerint a szálloda több modulból áll, amelyeket liftaknák kötnek össze, és együtt egy Föld-körüli pályán forgó kereket alkotnak.

A cég igazgatója megosztotta a munkálatok követőivel, hogy kezdetektől a tervek között szerepelt egy több ember számára élhető környezet kiépítése és akár munkalehetőség nyújtása is a világűrben. Ez lesz az első olyan lakható platform, melyben mesterséges gravitációt biztosítanak a látogatóknak. A vendéglátóegység olyan földi szolgáltatásokkal is fel lesz szerelve, mint működő illemhelyek, zuhanyzók és ágyak, valamint egy kosárlabdapálya és egy bár is látogatható lesz.

A Orbital Assembly Corporation \u0171rhotelj\u00e9r\u0151l k\u00e9sz\u00edtett illusztr\u00e1ci\u00f3

Fotó: Profimedia

Bár egy éjszakára szóló megszállás árát még nem közölte a cég, viszont joggal gondolható, hogy elsődlegesen a gazdag vállalkozók és üzletemberek jogosultsága lesz egy világűrbe tervezett nyaralás. Természetesen luxuslakosztályok kiépítése is a terv része, melyeket egy hétre, vagy akár egy egész hónapra is ki lehet majd bérelni, vagy nyaralóként megvásárolni.

„Nem olyan lesz, mintha egy gyárba vagy egy kutatóintézetbe mennénk. Ehelyett úgy kell érezni, mintha egy sci-fi álom lenne. Nincsenek mindenhol vezetékek. Ez egy kényelmes tér, ahol otthon érezheted magad"

— olvashatjuk a Luxurylaunches cikkében.

Nyitókép: Profimedia