Amszterdam házai

8 imádnivaló város, ahová érdemes egyedül is elutazni

Az egyedül utazás sokaknak ijesztő lehet, hiszen nincs ott senki, akire támaszkodhatnánk, és csak a sajt szociális készségeinkre bízhatjuk magunkat. Pedig felér egy önismereti tréninggel! Alábbi cikkünkben nyolc olyan várost írtunk össze, ahova önállóan utazni is élvezetes, sőt talán jobb is, mint társaságban.

1. Granada, Nicaragua

granada nicaragua

Fotó: Shutterstock

Ez a nicaraguai város tökéletes hely az önálló utazáshoz, és minden megtalálható benne, mint ami Costa Ricán is, csak sokkal olcsóbban. Felfedezésre váró vulkánok és kiterjedt, elhagyatott partszakaszok várják az utazókat, így a programlehetőségekből nem lehet kifogyni. A helyi lakosok nagyon szívesen fogadják az átutazókat, szóval könnyű az elvegyülés az ottani, átlagos mindennapokban.

2. Isztambul, Törökország

A törökországi Isztambul azért tökéletes egyedül utazó embereknek, mert amellett, hogy a helyiek nagyon kedvesek és vendégszeretőek, a környezet egyszerűen árasztja magából a szeretetet, nyugalmat és a meghittséget. A gasztronómiától kezdve a helyi különlegességekig mindent érdemes megtapasztalni, de már az elvegyülés is egy remek kikapcsolódási lehetőséget nyújthat.

3. Portland, USA

Ha nehéz a döntés, hogy városi vagy inkább vidéki kiruccanás legyen, akkor Portland lehet a legmegfelelőbb úti cél. Parkjaiban nagyjából 120 kilométernyi túraösvény található, ahol páfrányok keresztezik a bejárható ösvényt, amit a fenyők puha tűleveleivel töltöttek fel. Az aktív nap után pedig bármikor részt vehetünk kulturális eseményen, vagy a népszerű szórakozóhelyeket is ajánlatos körbejárni, ráadásul a város a színes gasztronómiájáról és jó éttermeiről is híres.

4. A Las Vegas-i Red Rock Canyon, USA

Vegasról sokaknak az éjszakai élet, a klubok és a méregdrága kaszinók jutnak eszükbe, pedig ennél sokkal többet rejt magában. Rengeteg túra-, kerékpár- és futóútvonalnak ad otthont, és a hegymászási lehetőségeket sem szabad kifelejteni. A Red Rock éppen elég messze van a belvárostól, hogy napközben élvezni lehessen a csendet, de elég közel található, ha esetleg egy kis zajra és mulatozásra lenne szükség a kikapcsolódáshoz este.

5. Amszterdam, Hollandia

Amszterdam egy szuperbiztonságos és vendégfogadó település, amit igazán csak személyesen lehet megtapasztalni. Hiába egyedül ülsz be egy vendéglátóhelyre, végül mindenképp egy közösség tagjaként távozol, ugyanis a település lakói minden járókeltő szívesen várnak és szóba elegyednek velük. A programok mellett több társasághoz is lehet csatlakozni, így pedig a lehető legkönnyebben felfedezhető a város.

6. Tel Aviv, Izrael

Tel Avivnak az éttermei, klubjai, valamint különleges programlehetőségi és a strandjai mellett van egy másik csalogató ereje, az pedig a hangulata. Legyen szó egy kocsmáról vagy üzletről, mindenhol lesz legalább egy olyan ember, aki barátjaként köszönti az ismeretlen, magányos külföldit. Ez az a családi hangulat, ami miatt az utazók nem szimpla látogatók a városban, hanem egy kicsit a közösség részei is.

7. Cartagena, Kolumbia

Ha beszélsz egy kicsit spanyolul, akkor mindenképpen muszáj ellátogatnod erre a helyre. A macskakövekkel kirakott járdák varázslatosan kötik össze a kis utcácskákat, melyeket egyszerű bejárni akár idegenvezető felbérlése nélkül is. A város pont elég kicsi ahhoz, hogy a benne rejlő fantasztikus helyszínekhez akár gyalog is el lehessen jutni, a helyiek pedig nagyon segítőkészek az idegenekkel, legyen szó bármekkora nyelvi korlátról.

8. Luangprabang, Laosz

A laoszi városban szintén nem szükséges taxira vagy egyéb tömegközlekedési eszközökre pénzt költeni, hiszen kerékpáron bárhova el lehet jutni viszonylag rövid idő alatt. Az egyik legkülönlegesebb élmény, amit ott meg lehet tapasztalni, az a szerzetesek megsegítése, amikor a reggeli órákban az emberek sorban állnak, hogy ételt adhassanak a narancssárga ruhába öltözött vallási személyeknek.


Nyitókép: Instagram/amsterdam
Forrás:
CN Traveller