Egy repülőgép

Hongkong fizeti a repülőjegyed teljes árát, ha idén utazol oda​

Hogyan lehet fellendíteni a turizmust bizonyos országokban? Most egy olyan döntés született, melynek hála Hongkongba szóló ingyen repülőjegyeket sorsolnak ki a Föld minden táján. Alábbi cikkünkből megtudhatod, hogyan vehetsz részt ilyen utazáson.


Hongkong idegenforgalma az utóbbi években többé-kevésbé összedőlt, azóta pedig a vezetősége folyamatosan próbálja helyrehozni a rendszert. 2019-ben a polgári zavargások, majd később a világjárvány volt az, ami teljesen ellehetetlenítette szinte a teljes turisztikai iparát.

Hongkongban már 2020-ban is volt egy hasonló jegyosztási akció. Az ország vezetői azt remélik, hogy ezekkel a próbálkozásaikkal újra odacsalogathatják a turistákat. Idán összesen 500 ezer jegyet szeretnének szétosztani a világ minden táján. Ennek értelmében hamarosan előttünk is nyitva áll majd a lehetőség, hogy egy gépre felpattanva teljesen ingyen elutazzunk erre az ázsiai vidékre.

Az osztás március elsején indult el. Első körben a tervek szerint 80 ezer jegy jut gazdához délkelet-ázsiai országok lakosai között. Ezt a Cathay Pacific légitársaság jelentette be. Ezt követően a szárazföldi Kínából utazók április 1-jétől jelentkezhetnek. Végezetül az Egyesült Államokból és Európából május 1-jétől versenyezhetnek az emberek.

Ahhoz, hogy minket válasszanak, nagyon szemfülesnek kell lennünk. Figyelemmel kell kísérnünk a hongkongi repülőtér honlapját, hogy megtudjuk, pontosan mikor kerülhetünk be a sorsolásba. A szerencsések az ingyen oda-vissza jegy mellé még kedvezményeket is kapnak a helyi éttermekbe, üzletekbe és múzeumokba.

A szétosztásra kínált jegyeket a Cathay Pacific, a HK Express, a Hong Kong Airlines és a Greater Bay Airlines légitársaságok adják majd ki.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: TimeOut