Raptéri belső, ablak előtt repülőgép

5 hiba, amit az utazók a rövid repülőjáratokon elkövetnek

Az utazók, érthető módon, több időt fordítanak a hosszabb repülőutakra való felkészülésre, mint az egy-két órás járatokra. A létfontosságú készletek elfelejtésétől kezdve a gyakori felkészületlenségig íme, néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani a rövid utak során.

1. Utazás alacsony akkumulátorral

Bizonyos kisebb repülőgépek, amelyek rövidebb járatokat üzemeltetnek, nem feltétlenül rendelkeznek olyan töltési lehetőségekkel, például USB-csatlakozókkal, konnektorokkal, mint a nagyobb, hosszabb távú repülőgépeken, ezért mindig töltsük fel az eszközeinket utazás előtt és vigyünk magunkkal tartalékként egy hordozható power banket.

2. Túlságosan kényelembe helyezzük magunkat

Az egyik leggyakoribb hiba, amit az utasok elkövetnek a rövid repülőutakon, hogy túl nagy kényelembe helyezik magukat, leveszik a cipőt, túl mélyen alszanak.

Egy rövid repülőút során ez csak kapkodáshoz vezethet, amikor eljön a leszállás ideje.

3. Étel, ital

Gyakran előfordul, hogy a vártnál hosszabb ideig ragadunk a kifutópályán, vagy törlést, illetve késést tapasztalunk, ezért még a rövidebb repülőutakon is legyen nálunk némi étel és ital.

Mivel a rövid járatokon nem mindig van teljes ital- vagy snackszolgáltatás, különösen, ha sok a turbulencia, ezért előre tankoljunk fel mindenből.

4. Rossz ülőhely kiválasztása

Még ha ez egy rövid repülőút is, akkor is sok olyan dologgal kell számolnunk, mint egy hosszú járaton. Például sokan ugyanúgy fel fognak állni, mosdóba mennek, így ha ez zavar minket, foglaljunk ablakos helyet.

A rövid járatok gyakran csak az első lépését jelentik egy több szakaszból álló légi utazásnak, ezért ennek megfelelően tervezzünk, ha átszállunk. Mint minden járatnál, itt is érdemes a gép elejéhez közel üljünk, különösen, ha átszállásunk van.

5. Felkészületlenül utazunk a repülőtérre

Az egyik leggyakoribb hiba, hogy nem hagyunk magunknak elég időt, nem tartjuk készenlétben az iratokat és a személyi igazolványokat, nem rendezzük be megfelelően a folyadékokat. Ezek mind felesleges stresszt okoznak.

Érdemes korán kiérni a repülőtérre, legyen minden készenlétben, hogy zökkenőmentesen átmehessünk a biztonsági ellenőrzésen, vigyünk magukkal egy üres vizes palackot, amit a biztonsági ellenőrzés után feltölthetünk, töltsünk le szórakoztató műsorokat, például filmeket/műsorokat/podcastokat a telefonunkra, és öltözzünk rétegesen, hogy ne fázzunk/legyen melegünk a fedélzeten.

(HuffPost)

Nyitókép: Unsplash