Egy lány kihajol az autó ablakán vezetés közben

5 fantasztikus úti cél, ha húsvétkor nem akarod otthon várni a locsolókat

Ha húsvétkor nem otthon szeretnéd várni a locsolókat, akkor kiváló ötlet kihasználni a négynapos hosszú hétvégét, külföldre utazni. és felfedezni egy teljesen új helyet. Alábbi cikkünkben olyan úti célokat és programokat gyűjtöttünk össze, melyek kiválóak lehetnek egy kis kikapcsolódásra az ünnep alatt.


1. Felejthetetlen túrázás a Kanári-szigeteken

Az ottani éghajlat egész évben megfelelő hőmérsékletet ígér, szóval húsvét tájékán is naphosszat lehet élvezi a napsütést és a homokos strandokat. Ha szeretsz fotózni, akkor ne kételkedj abban, hogy ezeken a helyszíneken olyan képeket készíthetsz, melyektől minden ismerősöd irigykedhet. Mindezek mellett a luxusüdülést sem lehet kifelejteni, hiszen a szigeteknek megvan az a része, ahol könnyebb a kikapcsolódás a teljes ellátást nyújtó szállodákban.

2. Extrém síelés Kleinwalsertalban

A téli sportok szerelmeseink egy kötelező úti cél. A Kleinwalsertal néven ismert osztrák völgy az egyik legszebb egész Ausztriában, így nem csoda, hogy tömegesen látogatják a turisták. Legfőbb különlegessége az a mesés kilátás, melyet snowboardozás vagy síelés közben vár a vendégekre. Az extrém sportok mellett túrázni is lehet, hiszen a vidékek nagyjából 20 kiépített útvonalon bejárhatók.

3. Punta Cana ízei

A Karib-tengeri Punta Cana legfőbb fegyvere, amivel az utazókat vonzza, nem más, mint ételei és éttermei. Emellett az dominikai közösségek művészete is igazán különleges, mivel a lakosok többek között spanyol és afrikai felmenőkkel rendelkeznek. A teli hassal megtett kulturális kirándulás után természetesen a tengerparton érdemes rápihenni a fantasztikus élményekre.

4. Vogtland és a német kastélyok vidéke

Vogtland egy Németország délnyugati részén található körzet. A környéken mindenképp ajánlatos felfedezni a látványos túraútvonalakat, valamint részt venni azokban a szabadtéri sportlehetőségekben, melyek igazán felejthetetlenné tehetik a tavaszi szünetet. Emellett mindenki számára kötelezővé kellene tenni a kastélyok meglátogatását, hogy testközelből megismerhessék a német történelmet.

5. Rügen és a német tengerpart

Végül, de nem utolsó sorban a lista talán legérdekesebb pontja, Németország egyik legszebb szigete. Strandjain a tiszta víz és a homok szépsége egy képeslapra illő tájat nyújt minden látogatójának, és egész napokat el lehet tölteni a hosszú partszakasz büféi, valamint árusai mellett.