Úti célok, ahol az időjárás és az árak is kedvezőek télen

Úti célok, ahol az időjárás és az árak is kedvezőek télen

Ki ne szeretne a hosszú, szürke, zord időjárásból kicsit kiszakadni, akár egy hétre, vagy csak pár napra? Már egy hónap sötét tél után vágyunk a napsütésre és a lenge ruhákra, így hoztunk pár úti célt, melyek remek élményt nyújtanak nekünk a hideg téli napokon.


A vendéglátóipari adatelemzéssel foglalkozó OTA Insight megnézte a szállodai szobák éjszakánkénti átlagárát 2023 februárjára vonatkozóan valamennyi csillagos besorolást tekintve – írja a Roadster. Listánkba azok a városok és úti célok kerültek be, amelyek általában melegebbek a téli hónapokban hazánknál, és ahol éjszakánként száz euróért vagy annál kevesebbért lehet megszállni.

Málta

A napsütötte törpeállam partjait sziklák szabdalják. Apró utcáit és falait átitatja a történelem. A téli időszakban jócskán kevesebb turistával találkozhatunk a szigetországban, így könnyebben felfedezhetjük világhírű éttermeit, kocsmáit és bárjait. Bár a téli hónapok ezen a szigeten is hűvösebbek, még mindig melegebb és naposabb, mint Európa legtöbb része.

Februárban itt átlagosan nyolcvanhat euróba kerül egy szoba.

Casablanca

Marokkó nyugati részén fekvő város, Casablanca az Atlanti-óceán partján húzódik. Itt található az ország fő kikötője és haditengerészeti központja is. Akárcsak Máltán, úgy Marokkóban is jóval kevesebb turistával találkozhatunk februárban, mint a nyári nyüzsgésben, így a város egyedülálló építészetét is jobban kiélvezhetjük.

A szállások itt is jóval olcsóbbak a téli szezonban, ebben az esetben átlagosan nyolcvanhét euró éjszakánként.

Rodosz

A görög sziget az Égei-tengerben, Anatólia délnyugati partja közelében fekszik. Úgy tartják, hogy Görögország legszebb strandjai Rodosz szigetén találhatóak, és bár a téli időszakban fürdeni csak a nagyon bátrak szoktak, a gasztronómiai élményekért így is megéri ideutaznunk.

Ráadásul februárban éjszakánként hetvennyolc eurós átlagárral lehet kalkulálni a kedvelt görögországi városban.

Rodosz

Shutterstock

Nyitókép: Photo by Elizeu Dias on Unsplash