Kate Middleton és Vilmos herceg az esküvőjükön

Vilmos herceg így viccelődött  apósával az esküvő előtt​

Idén tizenegy éve, hogy Kate Middleton összeházasodott Vilmos herceggel a westminsteri apátságban. Korunk egyik legnagyobb és legjelentősebb királyi esküvőjéről van szó, így nem csoda, hogy azóta is érdekesek az esemény apró részletei. Azt viszont még nagyon kevesen tudják, hogyan viccelődött Vilmos az újdonsült apósával.


A nagy nappal kapcsolatban a világon mindenki képes mondani valamilyen vicces anekdotát, amit olvasott. Legyen itt szó az eljegyzési gyűrűkről, a dekorációról, Middleton gyönyörű esküvői ruhájáról, vagy a rituálék és apró szokások sokaságáról. 2011-ben mondták ki egymásnak a boldogító igent, azóta viszont folyamatosan kitudódnak újabb érdekességek.

A rendezvényen rengetegen vettek részt. Beszámolók szerint 1900 ember volt jelen a szertartáson, 600 embert hívtak meg a Buckingham-palotában tartott ebédre, a vacsorán pedig 300 szerencsés ülhetett az asztalnál. Nagyjából 26 millió ember előtt mondhatták el a fogadalmaikat a médián keresztül, ennyi figyelő szemtől pedig nem lett volna csoda, ha a szerelmesek valamelyikén lámpaláz tör ki.

Vilmos herceg azonban végig megőrizte a hidegvérét, és még viccelődni is képes volt a feleségével, valamint Middleton szüleivel is. A hatalmas érdeklődésre figyelemmel a nagy napon így köszöntötte apósát a cambridge-i herceg:

„Akkor csak egy csendes családi esküvő lesz."