Vilmos és Katalin 2008-ban

Vilmos dühös levelet írt a paprazzóknak, hogy megvédje Katalint

Persze, a királyi család tagjának lenni számos előnnyel jár − a divat, a hercegek, a tiarák, a kastélyok −, de határozottan megvannak a hátrányai is, a magánélet megszűnésétől kezdve a rettegett pletykarengetegekig.


Ezt senki sem tudja jobban, mint Katalin, aki jelenleg Wales hercegnéje, és akit nemrégiben a királyi család „vezérének" neveztek.

Most már nemzeti kincs, nem meglepő, hogy a walesi hercegnének meg kell küzdenie a magánéletéért, de ha jobban megnézzük, Katalin már azóta a paparazzók célpontja, amióta a királyi családba közelébe került, jóval azelőtt, hogy Vilmos herceg megkérte volna a kezét – írja a Marie Claire.

Ebben a hónapban újra felbukkantak a hírek 2007-ből, amikor Vilmos herceg kénytelen volt közbelépni Katalin érdekében, hogy megvédje barátnője magánéletét.

A 2011-es A királyi család üldözése (Chasing the Royals) című dokumentumfilm szerint Katalint 2007-ben, a 25. születésnapján különösen üldözték a paparazzók, ami állítólag nagyon feldühítette Vilmos herceget.

Katalinnak meg kell k\u00fczdeni a paparazz\u00f3kkal 25-ik sz\u00fclet\u00e9snapj\u00e1n lak\u00e1sa el\u0151tt

Fotó: Gareth Cattermole/Getty Images

Mivel az a hír járta, hogy Vilmos megkéri Katalin kezét, körülbelül 30 paparazzi várakozott a lány Chelsea-i lakása előtt, hogy nyilatkozatot kapjon. Állítólag az autója útját is elállták, és a fényképezőgépek lencséi egy méterre voltak az arcától.

A dühös Vilmos herceg közleményt adott ki a sajtónak, hogy hagyják abba barátnője zaklatását

− magyarázta a dokumentumfilm.

Vilmos herceg nagyon elégedetlen a barátnőjét zaklató paparazzók miatt. Mindennél jobban szeretné, ha ez abbamaradna. Miss Middletonnak, mint minden más magánembernek, ilyen jellegű zaklatás nélkül kellene tudnia a mindennapi dolgait intézni

− áll a Vilmos nevében kiadott közleményben.

A nyilatkozat így zárult:

A helyzet már minden érintett számára elviselhetetlen.

Nem ez volt az első eset, hogy Vilmos herceg közbelépett Katalin érdekében: állítólag Vilmos levelet küldött egy újságnak, miután az 2005-ben közzétett egy fotót Katalinról egy buszon.

Reméljük, Katalin most már több magánéletet kap.

Nyitókép: Anwar Hussein Collection/ROTA/WireImage