Katalin hercegné és Vilmos herceg

Vilmos és Katalin még mindig erősen szorong ettől a feladattól

A királyi családnak nehéz volt a 2024-es év kezdete, hiszen az elmúlt hónapokban Károly és a walesi hercegné is súlyos egészségügyi problémákkal küzdött.


Károly király a múlt hónapban megerősítette a hírt, hogy a rák egy nem közölt formáját diagnosztizálták nála, és nyilvánosságra hozta a diagnózist, „abban a reményben, hogy ez segítheti a közvélemény megértését mindazok számára világszerte, akiket a rák érint".

A walesi hercegné is úgy döntött, hogy nyilvánosságra hozza az állapotát, és ebben a hónapban egy videóban megerősítette, hogy rákot diagnosztizáltak nála, miután az év elején jelentős hasi műtéten esett át.

Hihetetlenül nehéz hónapok voltak az egész családunk számára. Nem vagy egyedül

− magyarázta videóüzenetében a walesi hercegnő, és azt üzente a rákban érintetteknek világszerte.

Egészségi állapotuk miatt mind Károly király, mind Katalin hercegné kénytelen volt visszalépni a nyilvános feladatoktól, hogy a felépülésükre koncentrálhassanak. Az új, „karcsúsított" monarchiával pedig sok teher Vilmos herceg vállára nehezedett, a trónörökös kénytelen volt feljebb lépni.

Vilmos herceg

Fotó: Profimedia

Azt hiszem, Vilmos minden bizonnyal felismerte ezt, és a világ súlya az ő vállán nyugszik. Egyszer ő lesz a király. Az elvárások Vilmos vállán vannak, és bizonyára úgy érzi magát, mint néhai Erzsébet királynő 25 éves korában, amikor hirtelen belekatapultálták ebbe a mindent felemésztő munkába

− magyarázta a királyi író, Robert Jobson a Hello! című lapnak.

A legfrissebb hírek szerint ez az egész egy kicsit túl sok lett Vilmos hercegnek és Katalin hercegnének, és a pár állítólag küzd a „kezelhetetlen nyomással".

A New York Times Tina Brown által publikált, Heavy Lies The Crown (Nehéz a korona) című írásában a királyi szerző arról számolt be, hogy „a korai felelősség szökőárhulláma zúdul Katalin és Vilmos irányába".

Károly rákbetegségének híre Vilmost és Katalint ijesztően közel hozta a trónra lépéshez, éppen akkor, amikor azt remélték, hogy néhány évig a nyilvánosságtól távol nevelhetik gyermekeiket. Megfagyva, felkészületlenül, és Katalinnal együtt, aki most már súlyosan beteg, a walesi herceg és hercegnő várják a korona félelmetes terhét

− olvasható az op ed egy részében.


Forrás: Marie Claire

Nyitókép: Profimedia