Vilmos herceg emberek között

Egy titokzatos érzelmi szál állhat Vilmos új kezdeményezése mögött

Vilmos herceg egy fontos kezdeményezés támogatója lett, amelyhez komoly érzelmi szálak fűzik – legfőképp a gyerekei miatt.


A walesi herceg nemrégiben egy különleges projekt védnöke lett, melynek az a fő célja, hogy egy olyan új létesítmény hozzanak létre, amely az antibiotikumoknak ellenálló bakteriális fertőzéseket kutatja.

A penicillint felfedező Sir Alexander Fleming tiszteletére a létesítmény a Fleming Központ nevet kapja, és a kutatócenter a felfedezés századik évfordulója alkalmából nyílik majd meg.

A kétségtelenül fontos projekt az ügy mellett a helyszín miatt is különleges jelentőséggel bír Vilmos herceg számára. A Fleming Központ ugyanis a paddingtoni St Mary's Hospitalban kap helyet, ahol ő és mindhárom gyermeke született.

Ez is érdekelhet: Katalin és Vilmos aggódott György herceg koronázási szerepe miatt

Katalin hercegné 2013 júliusában hozta világra a pár első gyermekét, György herceget, ezután pedig 2015 májusában Sarolta hercegné, majd 2018 áprilisában Lajos herceg is ebben a kórházban született.

A Hello! magazin szerint a Fleming Központ „célja, hogy ötvözze az élvonalbeli kutatást, a nyilvánosság bevonását és a politikai döntéshozókkal való munkát, hogy globális változást érjen el a kérdésben".

Vilmos herceg egy Instagram-videóban mesélt a nagy bejelentésről, amelyben ezt mondta:

Évente több mint egymillió ember hal meg az antimikrobiális rezisztencia következtében. A Fleming Központ egy globális mozgalmat fog irányítani a probléma leküzdésére. Büszke vagyok arra, hogy védnöke lehetek a felhívásnak, hogy létrehozzuk ezt a létfontosságú központot, amely oktatni, inspirálni és katalizálni fogja a cselekvést a probléma megoldása érdekében.