Vilmos herceg és Katalin hercegné egymást fogják

Vilmos és Katalin új otthonára szigorú szabályok vonatkoznak

Vilmos és Katalin három gyermekükkel tavaly augusztusban költöztek a windsori birtokon található Adelaide Cottage-ba, melyre szigorú szabályok vonatkoznak.


Bár a királyi család tagjaitól határozottan nem idegen a szabályok betartása, a walesi herceg és hercegné gyakran átlépte már a királyi szabályokat, legyen szó a gyermekeik neveléséről, vagy arról, hogy nem szívesen utaznak egymás nélkül.

A monarchia tagjaitól elvárják, hogy minden nap, minden órájában kövessék a hagyományokat, irányelveket és tartsák be a rájuk vonatkozó protokollokat. És úgy tűnik, hogy ez alól az otthonuk sem kivétel, mert azzal kapcsolatban is be kell tartsanak néhány különleges szabályt.

Vilmos herceg és Katalin hercegné tavaly nyár végén hagyta maga mögött londoni otthonát és a windsori birtokon található 1831-ben épült Adelaide Cottage-ba költözött. A pletykák szerint ekkorra a pár már egy ideje elhagyja a fővárost. Ezután elárulták, hogy az új ingatlanba költöznek, és három gyermekük, György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg is iskolát vált.

Bár korábbi otthonukat, a Kensington-palotában található lakást megtartották londoni bázisnak, végleg elhagyták a várost, és a vidéki Windsorba költöztek.

Az 1831-ben épült Adelaide Cottage öt fogadószobával, három fő hálószobával, valamint öltözőkkel, gyerekszobákkal és személyzeti helyiségekkel büszkélkedhet.

A Marie Claire szerint azonban otthonuk II. fokozatú műemléki védettség alatt áll, így a családnak figyelembe kell vennie bizonyos tervezési szabályokat és előírásokat.

A Historic England szerint „egy épületet akkor sorolnak a listára, ha különleges építészeti vagy történelmi jelentőségű, nemzeti jelentőségűnek és ezért védelemre érdemesnek tekinthető”, következésképpen a házaspárnak engedélyt kellene szereznie bármilyen nagyobb változtatáshoz.

Ebből pedig úgy tűnik, hogy Katalin hercegné nem ebben az otthonukban élheti majd ki dekorálási vágyát, már ha van neki.

A walesi család várhatóan a nyári szünetben valamikor a Norfolkban található otthonukba, Anmer Hallba utazik.

Nyitókép: Getty

(Marie Claire)