Katalin hercegné és Vilmos herceg

Így reagált Vilmos herceg és Katalin hercegné Harryék új sorozatára

Harry herceg és Meghan Markle sorozatának debütálása nagy port kavart a királyi család rajongói között, azonban a palota még nem nyilatkozott a témában. Katalin hercegné és Vilmos nem is tudták volna nyugodtabban kezelni a helyzetet, a jövőben viszont még számos konfliktus származhat belőle.


A sussexi hercegi pár kapcsolata már évek óta megromlott a királyi család számos tagjával, köztük Vilmos walesi herceggel és feleségével, Katalin hercegnével is. Bár a királynő halála után sokan láttak esélyt a békülésre, az azóta megjelent hírek — Harry herceg memoárjáról és a dokusorozatról — aláásták ezt az elképzelést.

A napokban végre megjelent a Netflix-szel közösen készített sorozat, amely után kétségessé vált, hogy Meghan Markle-ék részt vehetnek-e majd Károly király koronázásán. A témával kapcsolatban királyi szakértők is kifejtették véleményüket, kapcsolódó cikkünket pedig ittlehet elolvasni.

A megjelenéssel kapcsolatban a legtöbban arra számítottak, hogy hatalmas botrány kerekedik majd a monarchia és a lemondott pár között, erre viszont nem került sor. A palota álláspontja szerint nem kell minden hasonló ténykedést egyesével kommentálni, éppen ezért úgy folytatják továbbra is hivatali ügyeiket, mint bármikor máskor.

Vilmos hercegék például a megjelenés időpontjában szokásukhoz híven iskolába kísérték gyermekiket. Károly király és Kamilla királyné szintén nem mutattak érdeklődést a sorozat iránt, és inkább a teendőikre koncentráltak.

A széria nyitó nézettségét még nem jelentették be, a palota pedig állítólag nem akarta kommentálni az ügyet. A tanácsadók figyelemmel kísérnek minden ügyet, ami a monarchiát és annak megítélését érinti, így természetesen a sorozat is kiemelt helyen szerepel a napirendjükben, ám egyelőre valóban a figyelmen kívül hagyás tűnik a leghatékonyabb stratégiának.

Forrás: Vanity Fair