Károly és Vilmos

Vilmos meglepő ruhadarabot viselt nemrég, amit még soha nem láttunk rajta

Vilmos herceg ezen a héten bebizonyította, hogy képes a diplomáciai kapcsolatokat a nagyobb jó érdekében használni.


A walesi herceg a múlt héten a londoni éghajlatvédelmi akcióhéthez kapcsolódó eseményeken vett részt, és gondosan kiválasztott egy elegáns, újrahasznosított műanyag palackokból készült zöld nyakkendőt. Ezt a trükköt kétségtelenül édesapjától, Károly királytól tanulta, aki jól ismeri a nyakkendő erejét.

A király kedvenc rózsaszínű dinoszaurusz nyakkendője kódolt utalás új címére, a Károly III Rex (C-Rex) címre, és gyakran visel görög zászlókkal díszített nyakkendőt néhai édesapja, Fülöp herceg emlékére. Aranyos a hasonlóság, különösen, hogy az apának és a fiának nem volt mindig a legkönnyebb a kapcsolata.

A királyi életrajzírók szerint Vilmos tinédzserként hajlamos volt a dühkitörésekre, amelyek gyakran Károly ellen irányultak. Amióta Vilmos herceg walesi herceg lett, sokan megfigyelték, hogy mennyire másképp viseli ezt a szerepet, mint az apja. Munkája során jobban összpontosít a „közösségi hatásnapokra", mint a hagyományos szalagátvágásokra.

De a herceg a magánéletében sem követi a hagyományokat. A Kensington-palotából nemrégiben nyilvánosságra hozott családi fotókon Vilmos laza és meglepően hétköznapi apaként látható, amint homokdűnékről ugrál a gyerekeivel, és szégyentelenül apáskodik a nyilvánosság előtt.

Vilmos valóban egy modern herceg, új módszerekkel − de nem minden tekintetben.

Vilmos herceg

Fotó: Getty Images

A múlt héten Vilmos herceg először vett részt a londoni Éghajlatvédelmi Akcióhéten, és napja tele volt olyan programokkal, amelyekről tudta, hogy a japán állami látogatás és a választások mellett nehezen kap majd helyet a sajtóban. Vilmos herceg figyelmesen meghallgatta például az ökovállalkozókat, akik kifejtették vállalkozásaik bonyolult részleteit. Majd energikus beszédet mondott, amelyben ünnepelte a klímavédelmi innovátorokat, és hozzátette, hogy ők adnak némi reményt a jövőre nézve. A walesi herceg küldetéstudatos ember, ha a környezetvédelemről van szó.

​Ismerősen hangzik?

Károly király is most jelentette be az általa alapított klímadizájn-díj saját, egyedi döntőseit: egy ürülék-újrahasznosítót, halpikkelyekből készült flittereket és egy közúti balesetek megelőzésére szolgáló eszközt. A király már jóval azelőtt kiállt a környezetvédelem mellett, hogy az trenddé vált volna.

Májusban Vilmos herceg arra használta „globális összehívó erejét", hogy felhívja a figyelmet az antimikrobiális rezisztenciára (AMR), és felszólalt egy, a témának szentelt csúcstalálkozón.

Beszédében a herceg beszélt az AMR „válogatás nélküli" fenyegetéséről, és figyelmeztetett:

Ha nem cselekszünk most és közösen, a gyógyszerrezisztencia hullámhatásai generációkon átívelve éreztetik majd hatásukat, veszélyeztetve gyermekeink és unokáink jólétét.

A lényeg: alapvető értékrendjében − akárcsak nyakkendőválasztásaiban − Vilmos valóban apja fia.

Forrás: Daily Mail Online

Nyitókép: Profimédia