Vilmos herceg mosolyog

Szakértők szerint Vilmos herceg már az uralkodásra készül

A 2024-es egy igen nehéz év volt a királyi család számára: Károly királynál és a walesi hercegnőnél is rákot diagnosztizáltak. Szakértők pedig most azt állítják, hogy Vilmos herceg már az uralkodására készül.


Alig egy hónap különbséggel a királyi család két magas rangú tagja hozta nyilvánosságra, hogy rákkal diagnosztizálták őket.

„Hihetetlenül nehéz hónapok voltak az egész családunk számára”

– mondta a walesi hercegnő egy videóüzenetben, amikor bejelentette az állapotát.

Gyógyulásuk érdekében Károly király és a walesi hercegnő is kénytelen volt visszalépni a nyilvános feladatoktól, így 100%-ban képesek az egészségi állapotukra koncentrálni.

A szakértők úgy vélik, hogy a lemondás óta nem találkozott a monarchia ekkora válsághelyzettel, melyben minden felelősség most Vilmos hercegre hárul.

A walesi herceg feladata lett, hogy megnyugtassa a nemzetet a krízishelyzetben. Sőt a szakértők úgy vélik, hogy Vilmos herceg királyi előedzésének lehetünk most szemtanúi.

„Vilmos és Kate abban reménykedett, hogy több évtizedet tölthetnek majd el walesi hercegként és hercegnőként, és ha Isten is úgy akarja, még megkapják”

– mondta egy korábbi királyi udvaronc a Cosmopolitannek adott nyilatkozatában.

„Ami érdekes, hogy Vilmos sokkal hamarabb kényszerült egy szárazpróbára a királyi szerepkörben, mint ahogyan azt elképzelte volna. Vilmos minden bizonnyal rájött erre, és a világ súlya az ő vállát nyomja most”

– tette hozzá Robert Jobson királyi szakértő.

Nyitókép: Shutterstock