Kate Middleton és Vilmos herceg

Meglepte a világot, hogy hol alszik újabban Vilmos herceg és Katalin

Kate Middleton és Vilmos herceg gyermekeikkel együtt gyakran változtatják lakóhelyüket, hiszen nagyon sokáig ingázniuk kellett. Nemrégiben az egyik rezidenciájuk került a címlapokra, melyekben fény derült az átlagostól eltérő alvási rendjükre.


A háromgyermekes család az eddigi években a norfolki Anmer Hall-i otthonuk és a londoni rezidenciájuk között ingázott, viszont a koronavírus megjelenését követően a Kensington-palota 1A lakosztályába költöztek.

kensington palota

Fotó: Amy-Leigh Barnard/Unsplash

A megjelent cikkekben egy királyi szakértő kiemelte, hogy az 1A apartman nem egy kis lakosztály, éppen ellenkezőleg: nagyjából húsz szoba található benne lépcsőtől a padlásig. A hagyomány az lenne, hogy az alsóbb szinteken az otthont kézben tartó személyzet lakik, míg a felső szobákat a hercegi család tagjai foglalják el.

A jelen helyzetben viszont az a szokatlan, hogy Vilmos herceg és felesége inkább a földszinti szobákat kedvelik, így az emeleti helységek a takarítók, szakácsok és inasok lakhelyéül szolgálnak.

A háznak egyébként saját, fallal körülvett kertje, öt fogadóhelyisége és kilenc személyzeti hálószobája van, valamint több szalonnal, csomagmegőrzővel, edzőteremmel és lifttel is rendelkezik.

Az apartman szó hallatán a legtöbb ember az amerikai filmekből ismert lakásokra asszociál, pedig a Kensington-palotában lévő összes királyi rezidenciát ezzel a megnevezéssel illetik. Az épület három udvar köré épült, és meglepő hasonlóságot mutat az Angliában elterjedt, vöröstéglás sorházakkal. Mindegyik része egybe van építve, mégis különálló otthonokként funkcionálnak.