Jenna Ortega

Így készül a Wednesday Addams ihlette gótikus smink​

A tavalyi év sikersorozata, a Wednesday számos új trendet emelt be a divatba. Többek között a címszereplő karakter gótikus sminkje is népszerű stílust teremtett. Alábbi cikkünkben összefoglaljuk, hogyan lehet elkészíteni ezt a megjelenést, és hogy mi teszi ennyire különlegessé.

Jenna Ortega kétségtelenül a tökéletes színésznő a tinédzserkorú Wednesday Addams szerepére. Az, hogy a jelenetek alatt szinte sosem pislog, és hogy a tekintete mindig komoly, rengeteget hozzáad a karakterhez. A címszereplő stílusát a fekete szín határozza meg a ruháinál, illetve a sminkjénél is. Mi teszi olyan különlegessé ezt a gótikus sminktrendet?

Első látásra a kilencvenes évek népszerű füstös sminkjei jutnak az emberek eszébe róla, azonban itt van egy kis csavar. A sötét színek és a szinte már horrorisztikus vonások ellenére mégis van egy enyhe bájosság az összhatásban, amitől az utcán is gond nélkül hordható ez a stílus.

Ami még pozitívuma ennek a trendnek, hogy számos kis aprósággal lehet kiegészíteni és egyedibbé tenni, az alap pedig könnyen elkészíthető. Mindent összegezve nem csoda, hogy az utóbbi időben ez lett a legnépszerűbb trend a TikTokon a sminkes tartalmak között.

Kezdésképp egy fekete szemceruzával kell meghúzni az alapot. Nincs ok pánikra, hiszen itt nem kell a tökéletes vonalvezetésre nagy hangsúlyt fektetni. A folyamat végén úgyis az egész el lesz kenve egy ecsettel. Már rögtön az elején lehet egy kicsit kreatívkodni azzal, hogy mennyire húzod meg a vonalat. Hagyhatod szimplán a szempillád tövénél is, de a meghökkentőbb összhatásért akár a teljes mozgó szemhéjadra is felviheted a sötét árnyalatot.

@chimpgal

i hate the comments that r like "WTF! u dRaw On ur EyebagS?? i hAve thEm nAtUraLly🤣" LIKE BRUH SAME ITS A FEATURE ABT MYSELF THAT I ENJOY & ENHANCE

♬ Its just a cigarette - Cassie

Folytatásként érdemes egy poros állagú szemhéjpúdert elővenni, majd azokra a pontokra finoman felvinni, melyeken a legintenzívebb a bázisod. Végezetül pedig jöhet egy krémes vagy poros textúrájú, viszonylag sötét, barnába hajló pirosító. Ezt ajánlatos a füstös vonalak széleire és a szem alá is tenni.

Kíváncsi vagy, Jenna Ortega melyik jelenetét forgatná újra legszívesebben a sorozatból. Kapcsolódó cikkünkből megtudhatod a választ.

Nyitókép: Getty

Forrás: Glamour